O nouă audienţă publică în cartierul Nicolina

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/04/2015

Primarul Gheorghe Nichita a revenit în mijlocul locuitorilor din cartierul Nicolina, acordând o nouă audienţă dedicată discutării problemelor cetăţenilor din zonă.

audiente (2)Reabilitarea blocurilor
Dintre aspectele discutate în cadrul audienţei de miercuri, 22 aprilie, s-au detaşat cele legate de reabilitarea termică a blocurilor şi renovarea infrastructurii stradale. Astfel, cetăţenii din Nicolina au cerut repararea trotuarelor, montarea de balustrade pe scările de acces în bloc, precum şi realizarea de rampe şi benzi speciale pentru cărucioarele destinate persoanelor cu handicap. Au mai fost solicitări privind repararea străzii Strugurilor, reabilitarea străzii Trei Fântâni, precum şi realizarea unei treceri de pietoni pe bulevardul Nicolae Iorga. Punctual, un petent a cerut pavarea trotuarului din faţa blocului 651 de pe strada Izvor.

Probleme de trafic
O altă problemă ce a fost pusă în discuţie în timpul audienţei se referă la necesitatea mutării sediului Direcţiei Regionale Vamale, motivându-se problemele de trafic pe care le ridică autocamioanele staţionate în zonă. Tot un aspect legat de trafic a fost detaliat în cererea unui cetăţean de a se încerca fluidizarea circulaţiei rutiere pe str. Sfântul Lazăr, dar şi pe Podul Nicolina. De asemenea, s-a solicitat toaletarea copacilor, amenajarea de noi spaţii de joacă şi finalizarea lucrărilor la punctul de informare şi documentare din incinta PT 9 Cantemir.

Analizare şi rezolvare
Ca şi în cazul audienţelor precedente, primarul Gheorghe Nichita a acordat o atenţie sporită doleanţelor cetăţenilor. Toate solicitările acestora au fost contabilizate, urmând a fi repartizate spre rezolvare direcţiilor de specialitate din cadrul municipalităţii. În continuare, cetăţenii se pot înscrie la Centrele de Cartier ale Primăriei pentru a-şi programa prezenţa la audienţele acordate de către primarul Gheorghe Nichita, în care vor putea să-şi exprime detaliat orice problemă legată de traiul citadin.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*