O firmă din Bulgaria s-a înscris la selecţia pentru procesarea de cărbune la CET Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/07/2010

Procedura de selecţie pentru firma care va aduce cărbunele ce va fi procesat la CET Iaşi pentru a asigura căldura în această iarnă a început ieri, dar membrii comisiei nu au avut de analizat decât o singură ofertă, cea a firmei OET din Bulgaria.

Firma OET – Obedineni Energiini Tirgovsti OOD din Bulgaria, prin sucursala sa din Bucureşti s-a inscris la selecţie, urmând a aduce la Iaşi pentru procesare 150.000 de tone de cărbune de tip huilă energetică. Aceasta va plăti către CET Iaşi o taxă de procesare şi va primi la schimb energie electrică produsă de societatea ieşeană, concomitant, prin cogenerare, uzina ieşeană producând agent termic pentru apa caldă şi încălzirea celor aproape 60.000 de apartamente conectate la sistemul centralizat.

“Pe data de 8 iulie a fost programată etapa de verificare a garanţiilor de participare. Firma a trecut de aceasta etapă. Mâine vom incepe sa verificam celelalte documente. Daca se îndeplinesc toate condiţiile, trecem la negocieri”, a explicat Dorin Ivana, directorul CET Iaşi.

Conform graficului stabilit prin anunţul oficial, contractul ar urma să fie semnat până pe data de 22 iulie 2010.

“Firma are sediul în Bulgaria, dar activează pe piaţa de energie electrică din zona Balcanilor şi se ocupă de tranzacţiile cu energie electrică. Dânşii se angajează să asigure 
cantitatea de 150.000 de tone de cărbune în acest an. Până acum am făcut licitaţii de procesare la intenţiile unor firme din România, dar nimeni nu se înscria la licitaţie. Sperăm să fie o oferta serioasa şi să fie una susţinută, nu ca în alţi ani. Dacă reuşim să aducem cărbune în această perioadă de vară, costurile înregistrate nu doar cu transportul, dar şi cu arderea cărbunelui ar fi mult mai mici”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*