O delegație europeană numeroasă ajunge astăzi la Iași, unde va purta discuţii pe marginea proiectului ENERSELVES, dedicat energiei durabile şi autonomiei energetice a clădirilor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/01/2018

În perioada 30-31 ianuarie, în contextul proiectului ENERSELVES (finanțat prin Programul INTERREG Europe), ADR Nord-Est organizează un eveniment de diseminare a bunelor practici în domeniul energiei durabile și autonomiei energetice în clădiri.

O delegatie europeană, compusa din 23 reprezentanți – parteneri de proiect și actori regionali relevanți deopotrivă – din regiunile Extremadura (Spania), Sud-Est (Suedia), Swietokrzyskie (Polonia), Malta (partener de nivel național), Lazio si Sardinia (Italia)- soseşte astăzi, 30 ianuarie, la Iași.

Organizatorii evenimentului susțin că proiectul va prezenta tranziția către un fond de cladiri sustenabile, evaluarea tehnologiilor de producere a energiei din surse regenerabile din regiunea Moldovei, precum și exemple de proiecte și investiții funcționale realizate în acest domeniu cu integrarea tehnologiilor de producere a energiei regenerabile din nord-estul țării.

„Se estimează că până în 2040, cererea de energie va crește cu 60%, astfel încât obiectivele de includere a energiilor regenerabile în consum nu mai sunt un deziderat, ci o necesitate. Din punctul acesta de vedere, Europa se mișcă cu o viteză pe care va trebui să ne-o însușim, propunând ținte ambițioase de reducere a emisiilor de CO2. De-a lungul timpului, proiectele pe care Agenția le-a dezvoltat au avut rolul de a ne alinia provocărilor sociale la nivel european, de a învăța din exemplele de succes ale partenerilor noștri și de a le transfera în Regiune. Acesta este și cazul proiectului ENERSELVES și al acestor evenimente transnaționale” a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.

În cadrul vizitei de studiu de miercuri, 31 ianuarie, membrii delegației europene vor avea posibilitatea de a vedea, la locul implementării, proiecte relevante de investiții in domeniul tehnologiilor de  producere a energiei din surse regenerabile și vor avea loc discuții privind pașii următori și metodologia pentru elaborarea Planurilor Regionale de Acțiune pentru eficiența energetică în clădiri.

 

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*