Noutăți pentru viitorii miri în ceea ce privește căsătoriile în afara sediului Stării Civile

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/03/2018

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași  amintește publicului larg oportunitatea încheierii căsătoriilor în afara sediului Stării Civile. Un astfel de serviciu este oficiat şi taxat și în orașe precum Constanța (1.500 lei), Bacău și Deva (1.000 lei).

„La iniţiativa domnului primar Mihai Chirica, Serviciul de Stare Civilă Iaşi vine cu o noutate pentru cuplurile care vor să îşi unească destinele într-un mod special. Acest proiect este motivat de multiplele solicitări de oficiere a căsătoriilor în afara sediului primite în ultimii ani. Astfel, cei care doresc să se căsătoreasca în afara sediului Stării Civile vor avea posibilitatea de a plăti o taxă de 1.000 lei, iar ce trebuie ştiut este că durata alocată este 45 de minute”, precizează reprezentanții DLEP Iași.

În baza prevederilor Hotărârii de Consiliu Local nr.7 / 2018, se instituie următoarele taxe speciale pentru oficierea căsătoriei civile în afara sediului Serviciului de Stare Civilă Iaşi:

– taxă oficiere căsătorie în afara sediului Serviciului de Stare Civilă pentru persoanele cu vârsta până la 30 de ani (se ia în calcul vârsta împlinită la data oficierii căsătoriei) şi care sunt la prima căsătorie – 500 lei;

– taxă oficiere căsătorie în afara sediului Serviciului de stare civilă (pentru celelalte cazuri) – 1.000 lei.

Cuplurile interesate de această varianță trebuie să știe că nu se vor oficia căsătorii în localuri precum restaurante sau în alt spaţiu de alimentaţie publică.

Detalii despre proiectul de hotărâre care reglementează condițiile desfășurării căsătoriei în afara sediului Stării Civile pot fi găsite aici: https://www.dlep-iasi.ro/data/_editor/file/1508847836-Proiect_HCL_105720_modif.pdf

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*