Noi semnale editoriale în cadrul clubului Junimea – Scriptor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/06/2018

Clubul de promovare a lecturii, cărţilor şi dialogului „Junimea – Scriptor” îi invită pe ieşeni să fie alături de editura Junimea şi de revista Scriptor la ediţia de joi, 14 iunie 2018, care se va desfăşura de la ora 17.00 în sala DIOTIMA a Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, Parcul Eminescu, a 108-a din seria întâlnirilor săptămânale dedicate autorilor junimişti şi celor mai recente titluri.

Evenimentul va prilejui lansarea de noi volume ale colecţiei Eminesciana, semnate de Valentin Coşereanu (nr. 94), Eugen Simion (nr. 95), Pompiliu Crăciunescu (nr. 96). Cel mai cunoscut și apreciat brand de colecție al Junimii, Eminesciana își propune să promoveze în continuare studii și documente referitoare la inepuizabila moștenire culturală și lingvistică lăsată de poetul nostru național. Coordonatori colecţiei sunt acad. Mihai Cimpoi (Chișinău), acad. Eugen Simion, Theodor Codreanu, Valentin Coşereanu.

De asemenea, în cadrul evenimentului de joi, va fi lansat romanul „În patru zări”, de Vasile Iancu, apărut în colecţia Epica.

„Vasile Iancu este un povestitor rafinat care documentează foarte atent epoca (iar descrierile lagărelor de la Jilava şi Tîrgu-Jiu sînt antologice), un fin psiholog, cunoscător al tipologiilor vremii, dar şi un portretist cu totul remarcabil, folosind o limbă bine strunită, cu alcătuiri vechi, acroşante prin farmecul arhaicităţii lor, într-un timp al poveştilor, emoţionant (şi) prin ceea ce aş numi vremea surpării unei lumi şi a oamenilor care vor fi vieţuit în cuprinsul ei”, este de părere criticul Ioan Holban.

Amfitrionul manifestării va fi Lucian Vasiliu, secretariatul fiind asigurat de Cornelia Apetroaie şi Viorel Dumitraşcu.

Ediţia din 14 iunie încheie „stagiunea de primăvară-vară” a seriei de evenimente săptămânale. Clubul Junimea-Scriptor va fi reluat la început de octombrie.

 

 

 

 

 

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*