Noi pași pentru proiectul Spitalului Regional de Urgență

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/04/2017

Primarul Mihai Chirica, alături de reprezentanți ai Ministerului Sănătății și experți ai Băncii Europene de Investiții au făcut marți, 4 aprilie, o vizită de lucru la amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgență. După vizita în zona Moara de Vânt, discuțiile au continuat la Prefectură, tema principală fiind întocmirea studiului de fezabilitate și următorii pași de parcurs pentru acest obiectiv medical de importanță vitală pentru întreaga Regiune de Nord-Est.

„Proiectul Spitalului Regional de Urgență continuă, asta este cel mai important lucru. A fost mereu în atenția noastră, a autorităților locale, după cum se vede, dar și în atenția Guvernului, ceea ce este foarte bine. Contribuția autorităților locale este foarte importantă, trebuie să punem umărul pentru a putea face viabil acest proiect până la finalizarea lui. Am reușit să transmitem terenul către Ministerul Sănătății în vederea elaborării documentației tehnice. Graficul de lucrări este unul destul de larg, dacă privim în timp, aproape cinci ani, dar nu este ușor să o iei de la capăt pentru că prezența Spitalului de Urgență la Iași va reconfigura sistemul de sănătate publică”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Proiect util întregii Moldove

Conform reprezentanților Ministerului Sănătății, construcţia spitalului ar urma să înceapă în primul trimestru al anului 2019 şi să se finalizeze în 2022. Valoarea totală a proiectului este de circa 200 milioane de euro. „Pot fi 800 de paturi, pot fi 1.000 sau mai multe, așa cum va rezulta în urma analizei pe care, de această dată, o va face o echipă din străinătate. Noi am și stabilit o echipă de lucru, avem oameni delegați, avem un manager de proiect pe care l-am numit din partea Primăriei Municipiului Iași, o să punem la dispoziție și un spațiu în care să putem analiza, tehnic vorbind, documentațiile ori de câte ori consultantul străin vine la Iași. Nu vrem să politizăm acest proiect, vrem să-i dăm forța necesară ca el să fie util întregii Regiuni Nord-Est. E un prim pas, așteptăm să vedem și următorul pas, cel legat de Autostrada Est-Vest, care e absolut necesară. Ea va ajuta foarte mult acest proiect pentru că, în cele din urmă, parte din șoseaua de centură se va conecta la viitoarea autostradă”, a mai spus Mihai Chirica.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*