Noi paşi pentru înfrăţirea între Iaşi şi Houston

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/03/2019

În contextul procesului de înfrăţire între Municipiul Iaşi şi metropola americană Houston, o delegaţie a municipalităţii ieşene a întreprins o misiune de afaceri în SUA care a avut rolul să susţină şi să arate deschiderea Iaşului către parteneriate cu cei interesaţi de cooperare în diferite domenii de activitate. În cadrul deplasării reprezentanţii Primăriei Municipiului Iaşi au avut mai multe întâlniri cu factori responsabili din administraţia americană.

„Am avut ocazia să stau de vorbă cu Patricia Harrington, Division manager în cadrul Primăriei Houston. Au fost discutate aspecte care privesc formele de voluntariat din comunitate, chestiuni care privesc tinerii şi problemele cu care se confruntă, cum sunt tratate acestea de catre primărie, dar şi propuneri de colaborare între structuri de tineret din Iaşi şi din Houston”, a declarat Daniel Juravle, şeful Biroului de Cooperare Economică din cadrul municipalităţii ieşene.

De asemenea, în cursul vizitei la Houston a fost semnat un protocol de colaborare și susținere reciprocă cu una dintre cele mai importante alianțe economice din Statele Unite ale Americii – “Economic Alliance Houston Port Region – Texas” si EMET (Alianța Economică pentru Mediul de Afaceri, Energie și Turism), care în viitorul apropiat vor avea reprezentare şi la Iaşi. Tot în cadrul acestei întâlniri a fost prezentat oraşul Iaşi şi direcţiile de dezvoltare a acestuia, precum şi platforma industrială Fortus care poate reprezenta un punct important pentru potenţiali investitori din Statele Unite.

„Referitor la acest punct am purtat discuţii cu primarul oraşului Pasadena, Jeff Wagner, cu Carlos Guzman, Executive Director of Pasadena City Hall, Chad Burke, President/CEO Economic Alliance, Michelle Hundley, President/CEO Stratus Consulting, Cătălin V. Nan, Preşedinte EMET România şi reprezentanţi ai diferitelor structuri de afaceri din Houston. De asemenea, am discutat cu Rhonda Sauter, Division Manager Mayor’s Citizens Assistance Office, având ocazia sa aprofundăm aspecte care au legătură cu zona metropolitană a oraşului, dar şi chestiuni care ţin de asociaţiile de locatari din oraşul Houston şi modalităţi de lucru cu acestea pentru rezolvarea problemelor care apar în cartiere. În cadrul întâlnirii cu directorul Shannon Dunne (Smart City Technical Meeting) am reuşit să facem un schimb de opinii referitor la strategii de digitalizare a oraşelor, paşii făcuţi în acest sens de cele două oraşe, precum şi propuneri concrete de cooperare între cele doua instituţii care se află în proces de înfrăţire”, a arătat Daniel Juravle.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*