Noi modernizări de străzi şi trotuare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/11/2017

Reprezentanții Primăriei au finalizat licitația de modernizare a trei artere importante din oraș. Este vorba despre strada Mihail Kogălniceanu (573 metri), strada Dimitrie Ralet (253 metri) și strada Theodor Pallady (316 metri). Câștigătoare a fost declarată SC Conest SA, care a avut și cea mai mică ofertă financiară, anume 1.863.876,04 lei.

„Strada Kogălniceanu deservește niște instituții de învățământ. Este vorba despre Colegiul «Mihai Eminescu» și Facultatea de Bioinginerie Medicală a Universității de Medicină și Farmacie, iar celelalte două străzi fac legătura dintre străzile Lascăr Catargi și Sărărie, fiind o dorință mai veche în special a șoferilor”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Modernizarea străzilor va consta în realizarea unei îmbrăcăminţi din mixturi asfaltice cilindrate la cald, corectarea profilelor longitudinal şi transversal ale străzii, amenajarea intersecțiilor cu străzile laterale, asigurarea scurgerii apelor pluviale, trasarea de marcaje rutiere, refacerea trotuarelor, amenajarea de parcări, montarea de borduri, ridicarea la cotă ale căminelor rețelelor edilitare (apă, canal, gaze etc.), mobilarea străzii cu coșuri de gunoi, amplasarea de indicatoare rutiere noi și de stâlpi delimitatori și, acolo unde este cazul, refacerea pistei de bicicliști.

De asemenea, Primăria a finalizat licitația pentru un nou contract de modernizare a trotuarelor și aleilor pietonale din cartiere. Suprafața avută în vedere este de 200.000 de metri pătrați.

„Am semnat acest contract cu SC Symmetrica SRL. Oferta câștigătoare a fost de 19.181.679 lei. Lucrările de modernizare vor acoperi toate cartierele din oraș și se vor desfășura în perioada 2017 – 2020”, a anunțat primarul Mihai Chirica.

Comments

comments

Categoria: infrastructura

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*