Noi investiţii la Spitalul Clinic de Recuperare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/02/2019

Spitalul Clinic de Recuperare Iași se află într-un amplu proces de modernizare și reabilitare, având ca scop încadrarea în cerințele actuale de conformare la sistemul de calitate în domeniul sănătății.

În acest sens, spitalul intenționează să implementeze investiția „Sistem de alarmă împotriva efracției”. Investiția reprezintă unul dintre obiectivele de trebuie atinse în vederea acreditării spitalului în anul 2020. Sistemul de alarmare va asigura protecția pentru toată suprafața spitalului respectiv 18.854 mp, pentru un număr de 11 clădiri (interior/exterior). Astfel, clădirea spitalului, corpul de clădire C1, va avea asigurat, atât sistem de alarmare la efracție, cât și sistem de supraveghere video (interior/exterior/perimetral clădire), iar restul clădirilor din incintă vor avea supraveghere video exterioară. Valoarea totală a investiției este estimată la 342,52 mii lei cu TVA, iar perioada de implementare a proiectului este de 12 luni.

Sistem de alarmă la incendiu

Tot în ceea ce priveşte dotările Spitalului Clinic de Recuperare, consilierii locali au adoptat joi, 28 februarie, o hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Alarmare la incendiu la nivel întregului spital”. Sistemul adresabil de semnalizare a incendiilor vizează întreg Spitalul de Recuperare, include 13 centrale de incendiu adresabile și un sistem de management prin internet pentru a monitoriza și controla toate centralele de incendiu, acestea urmând a fi amplasate într-un spațiu existent în tronsonul E, la parter. Valoarea totală a investiției  este de 1.087,55 mii lei cu TVA, din care 290,96 mii lei cu TVA reprezintă estimarea pentru achiziția dotărilor, iar 12,22 mii lei cu TVA reprezintă costurile cu organizarea de șantier. Durata de realizare a lucrărilor este de 12 luni. Pentru ambele investiții, conducerea spitalului își propune ca în acest an să demareze procedurile de atribuire a contractelor de lucrări.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*