Noi instituţii de învăţământ racordate la sistemul centralizat de termoficare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/06/2016

Continuă în ritm alert lucrările de racordare la sistemul centralizat de termoficare a cinci instituții de învățământ aflate în coordonarea Primăriei Municipiului Iași. Acestea fac parte din lista clădirilor a căror conectare la termoficarea centralizată a fost aprobată de Consiliul Local în luna mai 2014.

Laboratoare Liceul  Madgearu_2

În cursul anului trecut, s-a finalizat racordarea Colegiului Național „Mihail Sadoveanu”, urmând că anul acesta să fie conectate: Grădinița cu program prelungit PP 24 (Str. Mircea cel Bătrân 12), Grădinița cu program prelungit PP 27 (Str. Sucidava 3), Grădinița cu program normal PN 7 și Grădinița cu program prelungit PP 21 (aflate ambele pe Str. Plăieșilor 35), și laboratoarele Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” (Str. Saulescu).

În prezent, echipele Primăriei sunt în curs de a finaliza documentația pentru racordarea a încă 4 instituții școlare: este vorba despre Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Școala “Gheorghe Marzescu” (Str. Socola 84), Grădinița cu program prelungit PP 26 (Calea Chișinăului 21) și Grădinița cu program prelungit PP 1 (Str. Nicolina 46).

Această acțiune se derulează în contextul preocupării permanente a Municipalității pentru a sprijini instituțiile de învățământ cu finanțare pentru implementarea de soluții eficiente din punct de vedere al costurilor dar și al consumului judicios de energie. Pe lângă aceste aspecte, Primăria își propune să aleagă întotdeauna soluțiile ce aduc siguranță în funcționare pentru ocupanții clădirilor (elevi, profesori) și elimină atât riscurile inutile, cât și poluarea mediului înconjurător.

Toate aceste instituții de învățământ au fost prevăzute cu racordare direct la magistralele de termoficare și module termice individuale complet automatizate, ce beneficiază de monitorizarea și reglarea parametrilor de funcționare de la distanță, din dispeceratul non-stop al Veolia.

Aceste echipamente vor permite clienților să fie alimentați permanent cu apă caldă și, de asemenea, să pornească sau să oprească încălzirea oricând doresc, reglând temperatura în fiecare încăpere la valoarea necesară pentru confortul copiilor și al cadrelor didactice.

Racordarea la sistemul centralizat de termoficare a acestor grădinițe, școli și licee va aduce economii importante de costuri la bugetul local: factura anuală pentru energia termică va scădea în medie cu 25% față de vechile soluții individuale pe gaze naturale (cca. 500 mii lei/an cu TVA).

Odată cu finalizarea probelor de presiune și de performanță a noilor rețele și echipamente, echipele tehnice ale Veolia vor realiza în mod gratuit un audit energetic al instalațiilor interioare de apă caldă și căldură ale instituțiilor de învățământ recent racordate la sistemul centralizat.

Obiectivul colegilor noștri va fi să se asigure de funcționarea corectă a conductelor și caloriferelor din clădiri odată ce se va porni încălzirea peste câteva luni, și să rezolve eventualele mici defecțiuni pe care le vor constata în timpul acestor verificări.

De asemenea, în cadrul discuțiilor aplicate pe care le vor purta cu administratorii acestor imobile, tehnicienii noștri le vor sugera măsurile pe care le-ar putea luă în așa fel încât să consume energie termică în mod eficient: exact cantitatea necesară pentru a asigura confortul de care vor avea nevoie elevii și profesorii lor.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*