Noi fonduri pentru modernizarea sistemului de termoficare din Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/04/2018

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a transmis o adresă municipalității ieșene prin care informează în legătură cu alocarea unor sume pentru cofinanțarea lucrărilor de investiții aferente modernizării sistemului de termoficare din oraș. Este vorba despre proiectul „Extinderea rețelei primare în vederea racordării de noi consumatori la SACET din municipiului Iași”, care va primi în acest an suma de 2.333.330 lei, și de proiectul „Refacerea izolației magistralei de legătură 2×Dn1100”, care va primi 4.946.670 lei.

„Am lansat licitațiile pentru extinderea sistemului de termoficare spre Bucium și Copou, dar și pentru reabilitarea magistralei de legătură dintre CET I și CET II, printre obiective numărându-se și reducerea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă. Am primit ordinul de comunicare din partea Ministerului Dezvoltării care ne anunță că se va vira suma de 7,3 milioane pe anul în curs pentru finanțarea acestor lucrări. Este un program care va dura trei ani, până în 2020. Valoarea totală a proiectului este 31 milioane de lei, municipalitatea ieșeană fiind cofinanțator cu o sumă de 4 milioane de lei”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Iașul face parte dintr-o listă de nouă unități administrativ teritoriale pentru care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a alocat diferite sume pentru cofinanțarea lucrărilor de investiții aferente reabilitării sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a localităților, conform programului „Termoficare 2006-2020. Căldură și Confort”.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*