Continuă acţiunile de combatere a efectelor negative ale iernii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/01/2019

Direcțiile și societățile comerciale subordonate municipalității au mobilizat toate utilajele și echipele pentru a combate efectele ninsorilor abundente și temperaturilor negative din aceste zile.

Duminică, între orele 8.00 și 20.00, Citadin SA a lucrat pe toate traseele cu șapte autobasculante, nouă sărărițe, 12 buldoexcavatoare, două încărcătoare frontale, șase tractoare semipurtate și 22 de angajați, care au utilizat 197 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune. În tura de noapte, între orele 20.00 și 8.00, echipele Citadin SA au intervenit cu șase autobasculante, nouă sărărițe, șase tractoare, două buldoexcavatoare, două încărcătoare frontale și 26 de angajați, care au folosit 192 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune și trei tone de clorură de calciu. În prezent, în stocurile Citadin SA mai sunt 2.914 tone de clorură de sodiu, 25 de tone de clorură de calciu, 69 de tone de material antiderapant preparat, 800 de tone de nisip și 200 de kilograme de inhibitor de coroziune.

Salubris SA a lucrat și continuă să lucreze pe trotuare, alei pietonale și refugii cu șase multicare cu lamă și sărăriță, două autobasculante, un încărcător frontal, precum și cu 75 de muncitori.

Servicii Publice SA a intervenit și continuă să lucreze în zonele de pantă și versanți, poduri și pasaje, dar și în parcuri, spații verzi și cimitire. De asemenea, echipele companiei au toaletat câteva zeci de arbori care riscau să devină periculoși sub presiunea zăpezii.

Compania de Transport Public SA continuă să intervină pentru a menține viabile macazurile și rețeaua de fir contact, precum și pentru a curăța peroanele și refugiile.

Pe lângă activitatea pe linie rutieră și asigurarea siguranței publice, Poliția Locală patrulează în permanență, care transmit societăților subordonate situațiile care necesită intervenții.

Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de le telefon al Salubris SA 0232.270.223. De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail la adresa: politialocalais@yahoo.com.

În altă ordine de idei, Primăria Municipiului Iași face apel la ieșeni ca, dacă observă persoane fără adăpost în spații deschise în această perioadă cu temperaturi negative, să apeleze numărul unic de urgențe 112 sau Dispeceratul Poliţiei Locale. Persoanele astfel identificate vor fi conduse la spital sau la Direcția de Asistență Socială pentru a primi ajutorul necesar.

Comments

comments

Categoria: servicii publice

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*