Noi acțiuni în cadrul campaniei „Colectează selectiv! Respectă culorile”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/02/2018

Campania de conștientizare privind importanța colectării separate a deşeurilor „Colectează selectiv! Respectă culorile” a continuat pe tronsonul Oancea-Ciurchi- Metalurgie. Ieșenii din zonele menționate au fost invitați la punctele de colectare, iar întâlnirile programate au fost anunțate în prealabil de Salubris SA prin afișe la scările de bloc.

„Deși persoanele întâlnite la punctele de colectare cunoșteau noţiunile de bază ale colectării separate a deșeurilor și impactul benefic asupra mediului înconjurător, procentul celor care colectau separat deșeurile a fost scăzut. În cazul persoanelor care aveau deșeurile în amestec, personalul Salubris SA s-a implicat direct în sortarea acestora. Impreună, s-au separat pe categorii deșeurile reciclabile, s-au identificat eurocontainerele pentru fiecare tip de deșeu și  s-au depozitat separat. Ne-a bucurat receptivitatea oamenilor şi ne-a dat încrederea că mesajele noastre de conştientizare,  transmise în forma şi limbajul potrivit, au şanse să fie preluate şi transformate în comportamente responsabile” au precizat reprezentanții Salubris SA.

Campania va continua cu noi întâlniri între cetățeni și echipele Salubris, acțiunile  fiind susținute de asociațiile de proprietari prin participarea și transmiterea către locatari a mesajelor privind colectarea separată a deșeurilor. Prin toate demersurile întreprinse, Salubris SA urmărește creșterea cantităților de deșeuri colectate separat de la populația din municipiul Iași, în vederea atingerii țintelor stabilite de legislația în domeniu.

 

Comments

comments

Categoria: Salubris

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*