În Noaptea Muzeelor, ieşenii pot admira expoziţia România Centenară deschisă la Palatul Roznovanu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/05/2018

Primăria Municipiului Iaşi se alătură și în acest an evenimentului internațional „Noaptea Muzeelor” prin organizarea unor expoziții dedicate aniversării Centenarului României. Unul dintre aceste evenimente îl constituie şi găzduirea de către Palatul Roznovanu a expoziţiei „România Centenară”. Detalii despre manifestare au fost prezentate vineri, într-o conferinţă de presă, de către primarul Mihai Chirica şi Cristina Chiriac, cea care a avut iniţiativa proiectului „România Centenară”, prezentat la Iaşi în premieră naţională.

„Ieşenii vor putea viziona la Palatul Roznovanu, sâmbătă seară, între orele 19.00 şi 1.00, expoziţia «România Centenară», care cumulează pe lângă o expoziţie fotografică itinerantă, şi o expoziţie de costume populare centenare autentice”, a declarat primarul Mihai Chirica.

„«România Centenară» este un proiect de suflet, pornit din dragoste de ţară şi baza pe voluntariat. Imaginea proiectului este Laura Cosoi, ieşeancă de-a dumneavoastră căreia îi mulţumim oficial. Proiectului i s-a alăturat Alexandru Zainea, un celebru fotograf român care locuieşte la Londra şi care a venit special la Iaşi pentru a participa la acest eveniment. Proiectul «România Centenară» a început în septembrie 2017, la Bucureşti, şi, după ce a fost expus la Londra, Ottawa, Copenhaga, în România încă nu a reuşit să fie expus. Aşadar, avem o premieră pentru România, la Iaşi, oraş cu extrem de mare importanţă din punct de vedere istoric şi cultural. Îi mulţumim domnului primar Mihai Chirica pentru că s-a gândit la proiectul nostru şi a făcut posibil ca această expoziţie să fie admirată la Iaşi, inima Moldovei”, a precizat Cristina Chiriac.

Fotograful Alexandru Zainea, cel care a realizat cadrele cu Laura Cosoi, s-a declarat foarte entuziasmat de faptul că Iaşul găzduieşte această expoziţie.
„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil visul şi evenimentul acesta. Pentru mine, este un lucru impresionant. Mă bucur şi le mulţumesc tuturor celor cu care am lucrat la acest proiect”, a declarat Alexandru Zainea.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*