Noaptea albă a filmului românesc la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/09/2011

Ieşenii vor avea parte pe 16 septembrie 2011 de o noapte albă a filmului românesc, care va avea loc la cinematograful Republica.

Programul este următorul:

20:00 Secvenţe (1982), r. Alexandru Tatos, 98’

Sinopsis: Film compus din 3 episoade independente: “Telefonul”, “Prospecţie” şi “Patru palme”, având ca liant echipa de filmare şi implicit atmosfera şi problemele specifice muncii depuse de aceasta la realizarea unui film. Pe platou şi ȋn afara lui, viaţa membrilor echipei de filmare se confruntă cu cea a personajelor, apărȃnd uneori similitudini, alteori discrepanţe. Singurătatea tȃnărului din primul scheci se regăseşte ȋn singurătatea regizorului. Drama conjugală a directorului de restaurant, din cel de-al doilea scheci, stȃrneşte ȋn rȃndul echipei o compasiune amuzată şi evident condescendentă. Iar, ȋn final, ȋnfruntarea dintre doi figuranţi foşti adversari ȋntr-un moment istoric revoltat capătă o neaşteptată ȋncărcătură tragică.

22:15 Medalia de onoare (2010), r. Călin Peter Netzer, 105’

Sinopsis: La 75 de ani, Ion îndură tăcerea grea a soţiei şi indiferenţa fiului său, în prezent stabilit în Canada, care încă îi poartă pică pentru că l-a denunţat la securitate ca să nu poată pleca din România. Într-o bună zi, Ion are surpriza să primească o medalie de onoare din partea Ministerului Apărării Naţionale. Să fi săvârşit oare fapte eroice în cel de-al doilea război mondial? Nu îşi poate aminti foarte clar, dar această medalie îi oferă şansa nesperată de a recâştiga respectul familiei sale. Şi se va strădui din toate puterile, îndurând supliciul până la capăt.

00:30 Ursul (2011), r. Dan Chişu, 83’

Sinopsis: Ursul este un road-movie plasat în România anilor ‘90. Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs – bătrân şi pe moarte – unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*