Muzică de calitate pe pietonalul Ştefan cel Mare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/08/2016

Primăria Municipiului Iași a continuat și la sfârșitul săptămânii trecute spectacolele în aer liber reunite în programul „Weekenduri muzicale la Palatul Roznovanu”.

Copy of Public

Sâmbătă, 6 august, între orele 18.00 și 20.00, numeroşi ieşeni au asistat la un spectacol susținut de cvartetul „Colosseum”. Înființat în anul 2003, cvartetul „Colosseum” (vioara întâi: Anca Bâzgu, concert maestru la Opera Națională Română Iași, vioara a doua: Radu Coțoman, artist instrumentist la aceeași instituție, violă: Corina Gavril, artist instrumentist la Filarmonica Moldova Iași, violoncel: Silviu Fântână, artist instrumentist la Opera Naționala Română Iași) se caracterizează prin experiență, profesionalism și pasiune. De-a lungul timpului membrii cvartetului au participat la numeroase evenimentele și au susținut recitaluri în diferite locuri din Iași si din țară. Sâmbătă, cvartetul „Colosseum” va aborda un repertoriu bazat pe vals, tango și de jazz.

Duminică, 7 august, în același interval orar, un public numeros a apreciat un concert susținut de cvartetul „Allegria”. Membrii cvartetului (vioara întâi: Andrei Pretorian, vioara a doua: Daniel Moisuc, violă: Diana Liță, violoncel: Călin Petre) sunt coordonați de prof. Marian Gorovei de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”.

Concertele vor avea loc în continuare pe Pietonalul Ștefan cel Mare, în fața sediului Primăriei. În caz de vreme nefavorabilă, manifestările se vor desfășura în Sala Mare a Palatului Roznovanu.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*