Muzeul Literaturii Române Iaşi, în variantă mobilă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/06/2013

Duminică, la ora 16, în Piaţa Unirii, a avut loc inaugurarea oficială a proiectului Coliba, în prezenţa lui Dan Lungu, directorul Muzeului Literaturii Române Iaşi.

“Coliba” se va deplasa în oraş timp de o lună, fiind prezentă în diverse zone în aşa fel încât să poată fi conectată la evenimentele în aer liber din Iaşi

Proiectul “Coliba” face parte din strategia de revitalizare a imaginii Muzeului Literaturii Române Iaşi, parte a proiectului „Cafeneaua Publică” al Fundaţiei Comunitare Iaşi. În acest context, iniţiativa Asociaţiei NEA a fost desemnată câştigătoare şi presupune construirea unui muzeu în miniatură care să îmbine mobilitatea cu conţinutul informativ specific muzeelor. Interactivitatea cu vizitatorii stă la baza acestui proiect, cei interesaţi putând regăsi în interiorul Colibei o hartă a evenimentelor culturale din oraş, cu zone de interes şi principalele obiective de vizitat. “Coliba” se va deplasa în oraş timp de o lună, fiind prezentă în diverse zone în aşa fel încât să poată fi conectată la evenimentele în aer liber din Iaşi. Acţiunea Coliba face parte din strategia de revitalizare a Muzeului Literaturii Române Iaşi, cu cele 11 muzee şi case memoriale aflate sub egida sa, de promovare a valorilor literare şi de apropiere de publicul tânăr prin colaborarea cu cât mai multe arte şi industrii locale şi regionale.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*