Municipiul Iași va deveni Capitala Europeană a Tineretului Ortodox 2017

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/06/2017

În perioada 1 – 4 septembrie, municipiul Iași va deveni Capitala Europeană a Tineretului Ortodox 2017. Aproximativ 5.000 de tineri sunt așteptați să participe la Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi (ITO) 2017, eveniment organizat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. Evenimentul se încadrează în seria evenimentelor organizate la Baia Mare în 2013 și 2014, Cluj Napoca în 2015 și București în 2016, cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

ITO este un eveniment cu caracter internațional, care va aduna la Iaşi tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani. Duminică, 3 septembrie 2017, alți 2.000 de tineri din județele Iași, Neamț și Botoșani se vor alătura evenimentului în calitate de participanți pentru o zi.

Scopul proiectului este oferirea unui program educativ, cultural, artistic şi interactiv tinerilor ortodocşi din din întreaga ţară, precum şi din străinătătate. Cu acest prilej, 550 de tineri vor fi formaţi ca voluntari dobândind abilităţi practice în coordonarea şi organizarea de activităţi creative şi recreative. Voluntarii vor ajuta și la alte evenimente importante din Iași, cum ar fi evenimentele organizate de asociațiile de tineret din care fac parte, municipalitate, Biserică (Zilele Iașului și pelerinajul Sfintei Parascheva), creându-se astfel un centru de resurse de voluntariat la nivel local și regional.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*