Municipiul Iași va avea două poligoane pentru pregătirea personalului ISU

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/09/2018

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” al Județului Iași va amenaja două poligoane pe raza Municipiului Iași. Ambele sunt deținute de statul român și vor fi utilizate pentru pregătirea de specialitate a personalului de intervenție în situații de urgență din România și Republica Moldova.

În acest sens, ISU a solicitat avizarea și aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru două terenuri. Primul este situat pe Calea Chișinăului, nr. 36, suprafața terenului studiat prin PUZ fiind de 7.419 metri pătrați din acte, respectiv 9.544 metri pătrați măsurată. Certificatul de urbanism a fost eliberat în data de 10 ianuarie 2018. Al doilea teren se află în zona bulevardului C. A. Rosetti, suprafața terenului studiat prin PUZ fiind de 39.000 metri pătrați din acte, respectiv 48.032 metri pătrați măsurată. În acest caz, certificatul de urbanism a fost eliberat în data de 18 ianuarie 2018.

Două proiecte de hotărâre întocmite în acest sens vor figura pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Iași. Dacă vor fi aprobate, valabilitatea ambelor documentații de urbanism va fi de șapte ani de la data aprobării.

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*