Municipiul Iaşi a participat la două întâlniri la nivel european în cadrul proiectelor finanțate prin Programul Interreg Europe

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/06/2018

Primăria Municipiului Iași, prin serviciul Relații Internaționale, implementează în perioada 2017-2021 două proiecte de cooperare teritorială finanțate prin programul Interreg Europe. Prin aceste proiecte se urmărește îmbunătățirea unor domenii specifice de activitate prin schimbul de bune practici între diverse municipalități  și organizații din Europa, pe tema îmbunătățirii planurilor de mobilitate urbană (proiectul InnovaSUMP) și pe cea a îmbunătățirii eficienței energetice în clădiri publice (proiectul CLEAN). În luna mai, Municipiul Iași a fost reprezentat în cadrul proiectului InnovaSUMP la întâlnirea grupului de lucru pe proiect de la Nicosia, Cipru, care a coincis și cu Conferința internațională anuală dedicată Planurilor de mobilitate urbană durabilă (SUMPs) la care au participat peste 300 de persoane din peste 25 de țări. Între prezentările în plenul Conferinței a fost și cea despre proiectul InnovaSUMP și Municipiul Iași.

O a doua întâlnire la nivel european a avut loc în luna iunie, la Chania și Heraklion în Grecia, în cadrul activităților de instruire a personalului (staff exchange) din cadrul Proiectului CLEAN. Municipiul Iași a avut o prezentare detaliată despre modele de bună practică identificate la nivelul orașului, noi inițiative în domeniul eficienței energetice precum impozitarea diferențiată pentru clădiri verzi și modele de succes de renovare aplicabile clădirilor publice.

Următoarele participări la schimburi pe proiecte vor avea loc în luna septembrie 2018.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*