Municipiul Iași – oraș ambasador într-un proiect european privind energia regenerabilă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/05/2018

Un consorțiu european din care face parte și Romania Green Building Council (RoGBC) a câștigat un proiect european de beneficiile căruia va avea de câștigat Municipiul Iași. Luna trecută, proiectul CoME EASY a fost declarat câștigător, Iașul fiind declarat oraș ambasador. Proiectul CoME EASY vine în susținerea semnatarilor Convenției Primarilor de a dezvolta un management al energiei durabile bazat pe consolidarea capacităților de gestionare și conștientizare cu privire la eficiența energetică și energia regenerabilă. Grant Agreement-ul a fost semnat deja, prima întâlnire de lucru urmând a avea loc la începutul lunii iunie, la Bruxelles.

„Beneficiul major conferit de această titulatură constă în elaborarea gratuită a Planului de Acțiune pentru Climă și Energie Durabilă. Este vorba despre o strategie pe care autoritatea locală, adică Primăria, va trebui să îl implementeze. Sperăm să dea rezultate acest plan de acțiune, care va fi complementar celorlalte planuri de acțiune, privind protecția împotriva zgomotului, creșterea calității aerului și celelalte strategii privind protecția mediului”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Interacțiunea dintre Primăria Municipiului Iași cu Romania Green Building Council nu este de dată recentă. În 2017, în cadrul Premiilor RoGBC, un proiect al municipalității ieșene, materializat într-o Hotărâre a Consiliului Local, a fost considerat cel mai bun proiect legislativ din 2017. Este vorba despre o hotărâre privind introducerea unui regulament de gestionare a factorilor poluatori care apar în momentul realizării de construcții.

 

 

Comments

comments

Categoria: ecologie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*