Municipiul Iaşi, distins cu “Premiul de Excelenţă pentru devotament şi implicare în dezvoltarea comunităţilor creativ inteligente”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/10/2017

Implicarea Municipiului Iaşi în dezvoltarea comunităţilor creativ inteligente a fost recompensată cu un Premiu de Excelenţă joi, 19 octombrie 2017, în cadrul Galei Smart City Industry Awards, organizată de către Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate. Aflat la a doua ediţie, evenimentul a avut loc la Camera de Comerţ şi Industrie a României şi a vizat premierea reprezentanţilor autorităţilor centrale şi locale, persoanelor şi companiilor implicate în dezvoltarea comunităţilor creativ-inteligente.

Cu această ocazie, primarul Mihai Chirica a detaliat modul în care Municipiul Iaşi implementează noile tehnologii în direcţia dezvoltării durabile a oraşului şi înglobarea sa în conceptul de Smart City. „Ne-am axat pe mobilitate urbană, introducând Sistemul de Management al Traficului, ce are ca scop reducerea timpilor de aşteptare în trafic şi, implicit, a gradului de poluare a mediului. De asemenea, au fost achiziţionate 100 de autobuze noi, cu sistem Euro 6, senzori de calcul a fluxului de călători, afişaje inteligente, GPS pentru localizarea vehiculului în trafic. Un alt proiect este Iaşi Velo City, care va asigura un transport integrat şi o mai mare mobilitate”, a precizat edilul Iaşului componenta Smart Mobility a demersului municipalităţii.

Primarul Mihai Chirica a subliniat şi celelalte direcţii de acţiune ale Iaşului în dezvoltarea conceptului de Smart City: componentele Smart Security (crearea Sistemului Integrat de Supraveghere Video pentru Creşterea Siguranţei Sociale şi Prevenirea Criminalităţii în Spaţiile Publice ale Municipiului Iaşi, care presupune instalarea a circa 900 de camere de supraveghere video în centrele de aglomerare urbană), Smart Connectivity (printr-un parteneriat cu Orange va fi implementată soluţia de asigurare wi-fi pe un lot iniţial de 10 autobuze, inclusiv staţii de monitorizare a calităţii aerului atât la exterior, cât şi la interior) şi Smart Governance (dezvoltarea serviciilor de informare şi plată online a taxelor şi impozitelor locale, plata şi programarea online a serviciilor de stare civilă, plata utilităţilor, asigurarea accesului online la proiectele, hotărârile şi dispoziţiile de interes public).

„Vă asigur că vom continua pe acest drum, exemplele putând fi detaliate şi pe celelalte coordonate: Smart Energy, Smart Buildings, Smart Infrastructure, Smart Healthcare şi Smart Citizen”, a conchis primarul Mihai Chirica.

 

Comments

comments

Categoria: infrastructura

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*