Municipiul Iași devine un Pol de Pace

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/03/2017

Vineri, 24 martie 2017, ora 16:00, în parcul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”, va avea loc evenimentul de amplasare în Iaşi a Polului Păcii (Peace Pole). Este vorba despre montarea premiului pe care artistul ieşean David Alexandru (11 ani) l-a câştigat la ediţia din anul 2016 (a XIX-a ediţie) a concursului Peace Pals International Art Exhibition & Awards, la categoria de vârstă 8-10 ani. Evenimentul, care este organizat de Primăria Municipiului Iași și Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi, va fi mai amplu, după ceremonie fiind organizat un spectacol artistic şi o expoziţie de pictură în aer liber cu câteva lucrări ale lui David Alexandru. Vor evolua copii de la organizaţia Salvaţi Copiii Iaşi, Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi, grupa de copii preşcolari „Micii Prinţi” de la Grădiniţă cu program prelungit nr. 16 Iaşi și membrii grupului Wrekapelle Iași

Proiectul Peace Pole a fost demarat în Japonia în anul 1955, la iniţiativa lui Masahisa Goi. În ultimii 20 de ani, copiii din întreaga lume au fost invitați să creeze și să prezinte opera lor de artă la expoziția de artă Peace Pals Internaţional Awards. Din anul 1997, de când a început acest concurs, s-au primit zeci de mii de opere de artă de la copii din 93 de țări care continuă să participe la acest program minunat. Un Pol de Pace este un monument lucrat manual, care afișează mesajul și rugăciunea „Fie Pace pe Pământ” în 4 limbi, limbile pe care David Alexandru le-a ales pentru inscripționarea Polului Păcii câştigat de el sunt română, indiană, persană şi engleză. Tânărul artist ieșean a decis să doneze Iașului Polul Păcii pe care l-a câştigat pentru a face parte din reţeaua mondială a Polului Păcii şi pentru ca mesajul transmis să fie cunoscut de cât mai mulţi concetăţeni.

Un pol al păcii este un simbol recunoscut pe plan internațional pentru speranțele și visele întregii familii umane, un simbol vertical, în rugăciune tăcută pentru pace pe pământ care leagă oameni de toate religiile și naționalitățile din întreaga lume în lupta pentru o lume mai bună. Există peste 200.000 de poli ai păcii în 180 de țări din lume dedicate ca monumente ale păcii.

 

Comments

comments

Categoria: Special,Timp liber

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*