Municipiul Iași a devenit membru al rețelei Open and Agile Smart Cities

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/03/2019

Primarul Mihai Chirica a participat marţi, 26 martie, alături de primarii municipiilor Suceava și Botoșani, Ion lungu și, respectiv, Cătălin Flutur, la cea de-a patra ediție a Forumului de Protecție a Infrastructurilor Critice (Critical Infrastructure Protection Forum), care este organizată la București, la Palatul Parlamentului, în perioada 25 – 29 martie. În cadrul acestei reuniuni, primarii au semnat acordurile prin care cele trei municipii au devenit membre ale Open and Agile SmartCities (OASC). Cele trei orașe sunt primele din România care aderă la rețeaua OASC.

OASC este o organizație non-profit internațională care creează o rețea de orașe smart pe care le susține să se dezvolte inteligent pe bază de digitalizare și progres tehnologic. Misiunea OASC este de a uni orașele din întreaga lume pentru a crea o piață deschisă a orașelor inteligente, bazată pe nevoile orașelor și comunităților.

Reuniunea de la București și-a propus să pună bazele unei cooperări internaționale între orașele din România și cele din străinătate pentru a avansa tranziția digitală a orașelor și comunităților bazate pe „Mecanisme deschise, minime și interoperabile”, așa-numitele Mecanisme Minime de Interoperabilitate (MIM) OASC. Implementarea MIM OASC va permite orașelor și comunităților să folosească platforme interoperabile pentru a schimba și structura date, servicii și soluții între orașele din România și cele din rețeaua OSC.

„Suntem mândri că, alături de Suceava și Botoșani, suntem și primele orașe din România care intră în această rețea internațională. De altfel, Suceava și Botoșani ne sunt alături și în Asociația Moldova Se Dezvoltă. Ca și ceilalți primari, consider că adoptarea și implementarea soluțiilor smart în administrația publică pot contribui la dezvoltarea durabilă a orașelor noastre și a întregii regiuni”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În prezent din OASC fac parte 120 de orașe din 24 de țări și regiuni din Europa, America Latină și Australia. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al rețelei: www.oascities.org.

Comments

comments

Categoria: IT,mediul de afaceri

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*