Municipalitatea a verificat locuințele sociale din blocul Cantemir

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/07/2017

Miercuri dimineață, între orele 7.00 și 9.00, reprezentanții Direcției Fond Locativ a municipalității, însoțiți de agenți ai Poliției Locale, au făcut o verificare la imobilul situat în strada Decebal, nr. 1 – Bloc Cantermir. Obiectivele controlului au fost verificarea stării fizice a spaţiilor de locuit, identificarea persoanelor care locuiesc fără forme legale în spaţiile administrate de Direcţia Fond Locativ, notificarea chiriaşilor ale căror contracte au expirat și notificarea chiriaşilor cu restanţe la plata chiriei şi a întreţinerii. În cadrul controlului au fost verificate 81 de camere, acolo unde chiriașii au fost găsiți acasă, din cele 100 existente în total. Nu au fost găsite la domiciliu 19 de familii, Direcția Fond Locativ urmând a relua acțiunea de verificare pentru identificarea tuturor persoanelor care nu au fost găsite astăzi.

În urma controlului, șapte familii care ocupă apartamente în imobil au fost acționate în instanța de judecată în vederea rezilierii și evacuării din spațiul cu destinația de locuință. Au fost identificate 11 persoane care nu aveau drept locativ la adresa menționată și li s-au aplicat sancțiuni, iar o persoană a primit o sancțiune pentru nepunerea în legalitate pe linie de evidență a persoanei. Totodată, 12 apartamente nu erau întreținute în mod corespunzător, fiind într-un stadiu avansat de degradare. În cazul lor Direcția Fond Locativ va notifica chiriașii ca în termen de 30 de zile să aducă locuințele la starea inițială, în caz contrar urmând să fie începute procedurile în vederea evacuării. Polițiștii locali au purtat discuții cu chiriașii în vederea menținerii ordinii și liniștii publice.

Direcţia Fond Locativ va continua acţiunile de verificare la imobilele aflate în administrare în vederea monitorizării respectării clauzelor contractuale de către chiriaşi și pentru aplicarea reglementărilor legale în vigoare.

“Vom continua astfel de acţiuni şi în perioada următoare, pe toate spaţiile deţinute de Primăria Municipiului Iaşi. Vorbim de aproximativ 3.000 de unităţi locative care vor fi supravegheate în permanenţă. De asemenea, s-a terminat inventarierea persoanelor care locuiesc în imobilul situat pe Sărărie 17, o clădire aproape autodemolată. Acolo am identificat peste 86 de personae, multe dintre ele fără forme legale, dar din păcate, multe dintre ele având un număr mare de copii”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comments

comments

Categoria: asistenta sociala

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*