Municipalitatea va fi partener la cele mai importante evenimente ale lunii februarie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/01/2018

În luna februarie, Primăria Municipiului Iași rămâne un partener activ în organizarea de evenimente cu impact major la nivel local, național, internațional, cu participarea unor specialiști din țară, dar și din străinătate, precum și cu deosebita contribuție a reprezentanților mediului academic și științific.

Astfel, în perioada 9-11 februarie va avea loc Simpozionul științific „Alexandru Ioan Cuza- abdicare și exil”, care va fi organizat de Complexul Național Muzeal „Moldova”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași. Atunci sunt așteptați specialiști din România, Austria, Italia și Germania, care vor dezbate momentele istorice de referință ale Iașului în anul Centenar. Tot în luna februarie este programată „Gala de Excelență a Sportului Ieșean”. Evenimentul presupune implicarea a peste 800 de participanți: sportivi, antrenori, oficiali, spectatori. Cu această ocazie, vor fi premiați sportivii și echipele din Iași, care au obținut performanțe notabile în decursul anului 2017. Evenimentul va avea loc în Sala Polivalentă, unde Primăria a montat o pardoseală modernă, panouri noi pentru baschet și a igienizat băncile.

Ştiinţă, artă, sport

Ulterior, în perioada 23-24 februarie, Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, în parteneriat cu municipalitatea ieșeană-organizează Colocviul Național de Muzicologie. Organizatorii spun că evenimentul artistic își propune să realizeze o investigare istorico-stilistică și structurală a fenomenului muzical. Instituțiile menționate au solicitat Primăriei Municipiului Iași alocarea de sume de bani, care să susțină evenimentele, fapt ce constituie subiectul unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa Consiliului Local de marți, 30 ianuarie. Sumele necesare pentru organizarea acestor evenimente sunt de 12.300 lei (Simpozionul științific „Alexandru Ioan Cuza- abdicare și exil”), 50.000 lei (Gala de Excelență a Sportului Ieșean) şi 8.800 lei (Colocviul Național de Muzicologie).

Comments

comments

Categoria: eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*