Municipalitatea susține proiectul „Educație pentru excelență”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/09/2018

Joi, 13 septembrie, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași, Asociația „Cercul Excelenței” a organizat conferința de lansare a proiectului „Educație pentru excelență”. Programul a primit finanțare de la municipalitatea ieșeană în sumă de 42.000 de lei, în baza Legii 350/2005, în urma concursului public de proiecte ale societății civile pe domeniul guvernare transparentă și participativă. Potrivit reprezentanților asociației, proiectul îşi propune formarea tinerilor prin metode practice de dezvoltare personală pentru a deveni lideri puternici, mai eficienți, mai siguri pe ei și pentru a lua inițiative in rezolvarea problemelor din societatea de astăzi.

La conferința de lansare a proiectului au fost prezenți președintele Asociației „Cercul Excelenței”, Bogdan Dumitrescu, antreprenorul Cristina Nichita, lectorul universitar doctor Petru Ionescu-Caibulea (trainer, consultant, coach), studenți și profesori implicați în activitățile asociației, precum și Dorina Țicu, șef Birou Relații cu Societate Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Iași.

„Primăria Municipiului Iași a susținut societatea civilă de-a lungul timpului, iar în acest an pe lângă domeniile deja cunoscute, anume tineret, social, cultură, social-sănătate-educaţie-mediu și cultură scrisă, și-a făcut loc un nou capitol de finanțare: domeniul guvernare transparentă și participativă. Proiectul pe care tocmai l-am lansat încununează o finanțare diversă pe care ne-am propus-o din punct de vedere instituțional. Municipalitatea ieșeană susține relația cu membrii comunității, cu societatea civilă, importante fiind educația și excelența în acest domeniu de activitate, în contextul derulării lor în cadrul unor procese transparente și participative. Gradul de implicare în astfel de proiecte creează rezultate semnificative, de care se vor bucura cetățenii interesați”, a declarat Dorina Țicu, șef Birou Relații cu Societate Civilă.

Scopul și obiectivele specifice

Membrii Asociația „Cercul Excelenței” vor derula în cadrul proiectului „Educație pentru excelență” trei tipuri de activități: dezbateri academice, teatru de improvizație și club de lectură.

„Activitatea în cadrul asociației am început-o acum patru ani, scopul fiind promovarea excelenței către tineri prin diferite proiecte. Analizându-ne, ne-am dat seama că în mediul tinerilor există câteva probleme: ne este dificil să păstrăm o direcție, ne lipsește un sistem de valori și încrederea în noi. Din cauza unor astfel de factori, ne este greu să organizăm activități în societate. Prin acest proiect finanțat de Primăria Municipiului Iași ne propunem să adunăm lideri, tineri cu un astfel de potențial sau persoane care lucrează în organizațiile de tineret, pe care îi vom invita să participe la activitățile noastre, care le va dezvolta calitățile de leadership, pentru ca apoi ei să se implice în societatea civică”, a precizat președintele Asociației „Cercul Excelenței”, Bogdan Dumitrescu.

Potrivit inițiatorilor proiectului, dezbaterile academice vor viza conștientizarea diferitelor aspecte care stau la baza drepturilor democratice. În privința „Improvizației Non-Formale” se vor derula activități precum: Drama Terapia, Jocuri de Teatru, Improvizație Scenică, Educație Non-Formală, Comunicare Non-Verbală, atent concepute pentru dezvoltarea încrederii în sine, a inițiativei și a adaptabilitații în situații de stres. În fine, clubul de lectură va încuraja curiozitatea intelectuală, a gândirii critice, crearea unui caracter virtuos si a unei pasiuni pentru educație pe toata durata vieții prin promovarea unui program academic ce cuprinde înțelegerea ideilor si a valorilor surprinse în literatură și artă.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*