Municipalitatea susține principalele evenimente ale perioadei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/11/2018

Miercuri, 31 octombrie, consilierii locali au dezbătut și aprobat calendarul evenimentelor din luna din perioada noiembrie – decembrie 2018 și ianuarie 2019. În calitate de inițiator sau partener, Municipiul Iași continuă să se implice în organizarea de evenimente cu impact major la nivel local, național și internațional, după cum urmează:

  • Conferința Română de Textile-Pielărie „Romanian Textile & Leather Conference – CORTEP 2018” se află la cea de-a XVII-a ediție, evenimentul fiind organizat de Facultatea de Textile, Pielărie și Management Industrial, din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, în perioada 7 – 9 noiembrie, cu scopul de a stabili contacte directe cu personalități ale lumii științifice și antreprenoriale în beneficiul școlii superioare ieșene de profil, dar și cu specialiști din firmele românești. Suma alocată: 6.000 de lei.
  • Premiile Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iași (9 noiembrie), eveniment de marcă și de tradiție al Iașului, organizat de Uniunea Scriitorilor din România- Filiala Iași, care presupune recunoașterea valorii scriitorilor, din anul 1970 acestea devenind premii anuale. Suma alocată: 10.000 de lei.
  • Zilele Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” încadrează proiectul editorial privind publicarea unor lucrări de referință ce vor fi lansate la ceas festiv în perioada 9 – 11 noiembrie 2018. Suma alocată: 20.000 de lei.
  • Eveniment omagial „70 de ani de învățământ de mașini – unelte” marchează prin organizarea de către Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, alături de Institutul Național de Inventică Iași, rolul jucat de învățământul politehnic ieșean în dezvoltarea orașului timp de 70 de ani. Evenimentele se derulează în perioada 10 – 30 noiembrie. Suma alocată: 10.000 de lei.
  • „Gala Excelenței în Educație” este un eveniment aflat la cea de-a VII-a ediție, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Iași, în perioada 10 – 30 octombrie, marcând un moment de recunoaștere publică a rezultatelor obținute de elevii ieșeni și de mentorii acestora la olimpiadele și concursurile internaționale / naționale, precum și de evidențiere a proiectelor educaționale, artistice, științifice și culturale relevante pentru școala ieșeană. Suma alocată: 40.000 de lei.
  • „Conferința Internațională a Consorțiului Universitaria – Impactul Științei Sportului-Impactul Științei Sportului și a Educației Fizice în Societatea Contemporană”, eveniment academic ajuns la cea de-a patra ediție, organizat de UAIC Iași, Facultatea de Educație Fizică și Sport, având ca scop principal identificarea unor direcții noi de cercetare, tehnici și metode modern privind perfecționarea ființei umane prin știința sportului, realizări teoretice și aplicative în domeniul motricii umane, precum și impactul acestora asupra stării generale de sănătate la nivelul membrilor comunității locale. Perioada de derulare este 23 – 25 noiembrie. Suma alocată: 13.500 de lei.
  • Manifestările prilejuite de 1 Decembrie – Ziua Națională a României – program complex de activități cu caracter cultural, artistic (concerte), târguri, defilări, conferinței, ceremonii oficiale. Suma alocată: 100.000 de lei.
  • Lista evenimentelor la care municipalitatea ca contribui cu sume de bani pentru buna organizare a manifestărilor este completată de Festivalul folcloric „Datini și obiceiuri de iarnă”, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (sumă alocată de 20.000 de lei), Forumul Oamenilor de Afaceri (50.000 de lei), Aniversarea nașterii poetului Mihai Eminescu (15 ianuarie).

 

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*