Municipalitatea solicită opinia ieșenilor privind protejarea patrimoniului cultural

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/06/2018

Primăria Municipiului Iași a lansat un plan de acţiune destinat promovării, conservării şi protejării patrimoniului cultural al Municipiului Iaşi. Documentul a fost afişat pe pagina de internet a Primăriei, www.primaria-iasi.ro, urmând să fie supus dezbaterii în Consiliul Local. Ieşenii au la dispoziţie săptămâna aceasta să îşi exprime propunerile, opiniile sau sugestiile faţă de acest proiect conceput pentru perioada 2018 – 2023. Planul face parte dintr-un proiect mai amplu care cuprinde toate cele şase municipii reşedinţă de judeţ din Regiunea Nord-Est.

Planul enumeră obiectivele relevante urmărite: afirmarea municipiului ca metropolă atractivă cu o identitate puternică, dezvoltarea unei economii competitive la nivel naţional, cu o identitate distinctă, întărirea conexiunilor la marile culoare de transport şi dezvoltarea unui sistem de transport adaptat la nevoile de deplasare caracteristice oraşelor durabile, creşterea capacităţii administrative şi a randamentului managementului urban.

La realizarea Planului au fost utilizate date şi informaţii din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană 2015 – 2030 Iaşi – Zona Metropolitană, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creştere Iaşi, Strategia de Dezvoltare a Turismului în Municipiul Iaşi şi Zona Metropolitană Iaşi, Planul Urbanistic General al Municipiului şi Planurile Urbanistice Zonale din centrul istoric al Iaşului.

Ieşenii care au alte propuneri sau soluţii sunt invitaţi să le trimită în scris pe adresa Primăriei (bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 11, Iaşi, 700064) sau pe adresa de e-mail informatii@primaria-iasi.ro.

Comments

comments

Categoria: turism

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*