Municipalitatea ieşeană propune o reglementare strictă a activităţii asociaţiilor de locatari

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/09/2015

Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, 22 septembrie, la Palatul Roznovanu, Mihai Chirica, viceprimarul cu atribuţii de primar al Municipiului Iaşi a prezentat un set de regulamente menite să reclădească încrederea din partea cetăţenilor faţă de autoritatea publică şi din partea locatarilor faţă de reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.

 

În urma unei analize detaliate, Primăria Municipiului Iaşi a ajuns la concluzia că aspectele ce ţin de înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari din Iaşi reprezintă peste 60% din problematica de interes major pentru cetăţenii oraşului. Prin urmare, a fost propus un set de 3 regulamente esenţiale pentru traiul în condominii, activitatea asociaţiilor de proprietari, relaţia reprezentanţilor acestora cu locatarii, respectiv Regulamentul de înfiinţare, organizare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari, Regulamentul de atestare şi evaluare periodică a administratorilor de imobile – persoane fizice şi Regulamentul de autorizare a persoanelor juridice specializate pentru activitatea de administrare a imobilelor. „Prin aceste regulamente, venim să punem o singură ordine în viaţa asociaţiilor de proprietari. Principiul pe care l-am lansat este că punctul de vedere al locatarului este suveran”, a declarat Mihai Chirica, viceprimar cu atribuţii de primar al Municipiului Iaşi.

blocuri

 

Reprezentanţii municipalităţii sunt de părere că aceste regulamente vor contribui la creşterea gradului de informare a cetăţenilor, la îmbunătăţirea fără echivoc a activităţii asociaţiilor de proprietari, la instituirea şi menţinerea unui dialog constructiv şi permanent între asociaţii şi locatari, între asociaţii, locatari şi reprezentanţii autorităţii publice locale. Toate aceste elemente vor duce, pe termen scurt, mediu şi lung, la creşterea gradului de mulţumire a locatarilor în ceea ce priveste traiul la bloc şi, indirect, la îmbunătăţirea calităţii vieţii în Municipiul Iaşi. Odată cu aprobarea acestor documente de către Consiliul Local, ele vor fi disponibile atât la Centrele de Informare a Cetăţenilor, cât şi pe site-ul Primăriei, precum şi la viitorul Centru de Consiliere a Asociaţiilor şi a Locatarilor, în curs de amenajare la punctul termic PT 9 Cantemir.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*