Municipalitatea ieşeană este pregătită pentru iarnă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/11/2013

Primarul Gheorghe Nichita a verificat luni, 18 noiembrie, parcul auto de intervenţie în activitatea de deszăpezire a Comandamentului Local pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, au fost verificate şi stocurile de antiderapant necesare pentru intervenţiile pe străzile din municipiul Iaşi

inspectie utilaje

Primarul Gheorghe Nichita a trecut în revistă parcul de utilaje care vor deszăpezi municipiul

Toate autovehiculele sunt funcţionale, există combustibil şi consumabile, precum şi piese de schimb pentru toate cele 67 de utilaje din parcul auto. Acesta este compus din 21 auto pentru împrăştiat material antiderapant, 27 de lame pentru îndepărtat zăpada, 6 încărcătoare frontale, 2 buldoexcavatoare, 1 buldozer, 10 autocamioane de mare tonaj pentru transportat zăpada. Stocul de combustibil în acest moment este de 27850 litri motorină.

În privinţa stocului de antiderapant, în acest moment există în baza de la Citadin 600 tone sare, 700 tone nisip, 250 tone antiderapant deja preparat. În privinţa cantităţilor contractate, vor fi distribuite 3000 tone de clorură de calciu, precum şi agent de tratare chimică, inhibitor de coroziune pentru sare.

Deszăpezire pe sectoare

Faţă de anii trecuţi, oraşul a fost împărţit în 10 sectoare, urmând ca fiecare sector să aibă un responsabil care să gestioneze rapid bateriile de utilaje care să intervină imediat de la primele căderi de zăpadă.

S-a decis ca frecvenţa utilajelor care operează pe raza municipiului Iaşi să fie intensificată, în funcţie de cantitatea de precipitaţii. Se au în vedere în special marile bulevarde, dar mai ales căile de acces către spitale şi alte unităţi de interes major.

Pentru a facilita operaţiunile de deszăpezire, municipalitatea face apel la toţi proprietarii de autovehicule care deţin imobile cu curte, să şi le parcheze în afara carosabilului, pentru ca utilajele Citadin şi Salubris să poată opera şi în zonele respective. De asemenea, pe toţi conducătorii auto să facă tot posibilul ca, prin parcarea autovehiculului, să nu încurce utilajele care operează pe străzile din Iaşi. În aceeaşi ordine de idei, în cazul ninsorilor abundente, toţi proprietarii să-şi cureţe de zăpadă trotuarul afererent proprietăţii, fie că sunt curţi, imobile, societăţi comerciale etc.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*