Municipalitatea ia noi măsuri pentru întreținerea iluminatului public

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/02/2018

Patru oferte au fost depuse în cadrul licitației organizate de Primăria Municipiului Iași care vizează asigurarea serviciilor de întreținere / menținere a sistemului de iluminat public din oraș. Anunțul a fost făcut de primarul Mihai Chirica, care a precizat că, în paralel, se fac demersurile necesare pentru preluarea întregului sistem de iluminat public de la actualul operator, suma necesară pentru aceasta fiind estimată la 950.000 lei.

„Deschiderea ofertelor a avut loc pe 12 ianuarie și am primit patru oferte, cu valori între 1,68 și 1,71 milioane lei. În prezent se finalizează evaluarea ofertelor, iar după 19 februarie vom semna și contractul”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul a mai precizat că durata contractului va fi de 14 luni.

În altă ordine de idei, după preluarea întregului sistem, Primăria va încerca să obțină fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea iluminatului public în municipiul Iași. Ghidul de finanțare aferent ar putea fi publicat în luna martie a acestui an.

Potrivit caietului de sarcini, serviciile de întreținere / menținere necesare funcționării în bune condiții a sistemului de iluminat public din municipiul Iași constau în:

– înlocuire de lămpi, element optic LED, bobină, igniter (dispozitiv de amorsare), sursă, condensator, dulie, corp de iluminat;

– întreținere corp de iluminat, stâlp de iluminat;

– reorientare console cu aparat iluminat;

– înlocuire cleme de legătură, brățara de prindere pe stâlp, siguranțe, fotocelulă, automat programabil, priză de pământ, cutii distribuție la baza stâlpilor minim IP 56;

– inscripționare stâlp;

– întreținere bloc de distribuție, comandă, protecție iluminat public;

– întreținere și reglare automat programabil;

– execuție manșon de legătură pentru cablu;

– măsurarea rezistenței de izolare a cablurilor;

– măsurarea rezistenței de dispersie a prizei de pământ;

– măsurători luminotehnice;

– defectoscopie;

– montare cablu și conductor;

– montarea și demontarea instalațiilor de iluminat ornamental;

– înființarea unui dispecerat care să funcționeze 24 h din 24 h.

Comments

comments

Categoria: iluminat public

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*