Municipalitatea a dispus măsuri de reducere a concentraţiilor de particule de praf PM 10

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/10/2019

Având în vedere traficul intens de autovehicule și pelerini generat de sărbătorile și evenimentele organizate cu ocazia hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, în Municipiul Iași au crescut peste limitele admisibile concentrațiile de particule de praf PM10, fapt ce poate dăuna sănătății persoanelor cu afecțiuni pulmonare, persoanelor în vârstă și mai ales copiilor.

În aceste condiții se recomandă evitarea staționării persoanelor în zonele cu trafic intens, evitarea zonelor aglomerate cu vegetație redusă, purtarea măștilor medicale protectoare și limitarea timpilor de aerisire a locuințelor.

Primăria Municipiului Iaşi roagă populaţia să semnaleze toate activitățile generatoare de praf, în special în zona șantierelor de contrucții la telefon 0744.533.860 în vederea eliminării de urgență a acestora și a dispunerii de măsuri astfel încât aceste fenomene să nu se mai repete.

Municipalitatea îi asigură pe toți locuitorii de faptul că s-au dispus măsuri suplimentare de igienizare, curățare și eliminare a prefului atmosferic în vederea reducerii concentrației acestora la nivelul de normalitate.

Comments

comments

Categoria: ecologie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*