Municipalitatea continuă procesul de modernizare a sistemului de termoficare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/06/2017

Primăria Municipiului Iași continuă eforturile privind conformarea sistemului de termoficare cu standardele de mediu privind emisiile în atmosferă şi pentru creșterea eficienței energetice în alimentarea cu căldură urbană. În ședința de miercuri, 31 mai, consilierii locali au avizat favorabil proiectul de hotărâre care vizează cofinanțarea celei de-a doua etape din cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare în Municipiul Iași, în vederea conformării cu standardele de mediu privind emisiile în atmosferă şi pentru creșterea eficienței energetice în alimentarea cu căldură urbană”.

Valoarea proiectului fără TVA este de 16,2 milioane de euro. Valoarea cofinanțării asigurate de Primărie este 2% din suma totală, adică 324.077 euro, la care se adaugă TVA de 3.078.729 euro.

Proiectul presupune înlocuirea a 25 de kilometri de conducte primare de transport al energiei termice din zonele Dacia, Alexandru cel Bun, Podu Roș, Tudor Vladimirescu, Cantemir, Bularga, Zona Industrială, Păcurari și Pona pasajului „Octav Bancilă” şi 50 de kilometri de conducte secundare de distribuţie a energiei termice în zonele Nicolina și Tătăraşi.

Contractele de proiectare şi execuţie au fost deja semnate, iar anul acesta se vor executa lucrări în Dacia, Alexandru cel Bun, Nicolina şi Tătăraşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*