Municipalitatea acționează în permanență pentru a combate efectele ninsorii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/01/2019

Date fiind precipitațiile sub formă de ninsoare destul de abundente și temperaturile negative, direcțiile și societățile comerciale subordonate municipalității au mobilizat toate utilajele și echipele necesare pentru a combate efectele negative ale iernii.

Miercuri, 9 ianuarie, între orele 8.00 și 20.00, Citadin SA a lucrat pe toate traseele cu șase autobasculante, opt sărărițe, trei buldoexcavatoare, două încărcătoare frontale, trei tractoare semipurtate și 34 de angajați, care au utilizat 140 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune, trei tone de clorură de calciu și patru tone de material antiderapant preparat. În tura de noapte, între orele 20.00 și 8.00, când a început din nou să ningă, echipele Citadin SA au intervenit cu șase autobasculante, 10 sărărițe, șapte tractoare semipurtate, patru buldoexcavatoare, două încărcătoare frontale și 26 de angajați, care au folosit 138 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune și două tone de clorură de calciu. Astăzi, 10 ianuarie, între orele 8.00 și 12.00, echipele societății au intervenit cu 39 de utilaje și au folosit 246 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitori de coroziune, trei tone de clorură de calciu și 16 tone de material antiderapant preparat. În prezent, în stocurile Citadin SA mai sunt 2.406 tone de clorură de sodiu, 13 tone de clorură de calciu și 16 tone de material antiderapant preparat.

Salubris SA a lucrat și continuă să lucreze pe trotuare, alei pietonale și refugii cu șase multicare cu lamă și sărăriță, două autobasculante, un încărcător frontal, precum și cu 95 de muncitori.

Servicii Publice SA a intervenit și continuă să lucreze în zonele de pantă și versanți, poduri și pasaje, dar și în parcuri, spații verzi și cimitire.

Compania de Transport Public SA continuă să intervină pentru a menține viabile macazurile și rețeaua de fir contact, precum și pentru a curăța peroanele și refugiile. Suplimetar, compania a intervenit astăzi cu un utilaj Unimog în stațiile de autobuz cu alveolă, două pluguri și o autobasculantă cu o echipă care împrăștie clorură de sodiu tratată cu inhibitori.

Pe lângă activitatea pe linie rutieră și asigurarea siguranței publice, Poliția Locală patrulează în permanență și transmite societăților subordonate situațiile care necesită intervenții. În cursul zilei de astăzi, Poliția Locală are la stradă 60 de agenți.

Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de le telefon al Salubris SA 0232.270.223. De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail la adresa: politialocalais@yahoo.com.

Primăria Municipiului Iași face apel la ieșeni ca, dacă observă persoane fără adăpost în spații deschise în această perioadă cu temperaturi negative, să apeleze numărul unic de urgențe 112 sau Dispeceratul Poliţiei Locale. Persoanele astfel identificate vor fi conduse la spital sau la Direcția de Asistență Socială pentru a primi ajutorul necesar.

Comments

comments

Categoria: servicii publice

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*