Municipalitatea a finalizat campania de plantări de toamnă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/11/2011

Aproximativ 350.000 de flori, arbori şi arbuşti au fost plantaţi în oraş.

Angajaţii Servicii Publice SA au finalizat zilele trecute campania de plantare a materialului dendrologic şi floricol din această toamnă, în municipiul Iaşi.

Astfel, aceştia au efectuat operaţiuni de completare cu tei, paltin, frasin sau salcâm a golurilor aliniamentelor stradale, precum şi cu trandafiri în rondurile din Podu de Piatră, Podu Roş, Târgu-Cucu sau Mănăstirea Golia.

Totodată au fost plantaţi peste 200.000 de bulbi de lalele care vor înfrumuseţa oraşul în primăvara anului viitor.

“Am plantat în toate cartierele, pe esplanadele Alexandru cel Bun, Oancea, Nicolina, Teatrul Naţional, în rondurile din podu Roş. Eminescu, Răpa Galbenă, Agronomie, dar şi în zonele centrale, în grădina Copou şi parcul Expoziţiei. Lalelele se plantează în lunile septembrie – noiembrie şi înfloresc primăvara” – a explicat Luminiţa Sălceanu, director Servicii Publice SA.

Edilii au mai plantat de asemenea şi 150.000 de flori precum silene, flori de “nu mă uita”, bumbişori şi panselute, tot materialul floricol fiind produs şi provenind din pepiniera SC Servicii Publice.

Angajaţii din subordinea municipalităţii lucrează în aceasta perioadă şi la strângerea frunzelor căzute din copaci pe trotuare şi străzi şi îşi pregătesc utilajele pentru sezonul rece.

Comments

comments



2 Comentarii

  1. Florin

    Dar iarba de pe langa trotuare unde e??Strada se face pe cand verdeata e lasata in paragina…

  2. Curierul de Iasi

    Va fi si iarba, doar ca momentan nu este sezonul. Toate proiectele europene au prevazute zeci de mii de spatiu verde, pe langa strada, trotuar samd.




*