Moldova strânge semnături pentru Autostrada Iași – Târgu Mureș

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/05/2017

Primarul Mihai Chirica a anunțat că a demarat o campanie de strângere de semnături pentru Autostrada Iași – Târgu Mureș. Demersul, inițiat alături de liderii locali ai Partidului Mișcarea Populară, Partidul Național Liberal și  Partidul Alianța Liberalilor și Democraților, vizează strângerea unui milion de semnături în vederea depunerii la Parlament și transformarea acestora în proiect de lege.

„Împreună cu domnul deputat PMP Petru Movilă, iar ulterior i-am atras în această discuție pe domnul deputat PNL Costel Alexe și pe cei de la ALDE, am demarat o acțiune de strângere a unui milion de semnături din toată Regiunea de Nord-Est și din județul Mureș. Cu aceste semnături dorim să depunem un proiect de lege prin care proiectul Autostrăzii Iași – Târgu Mureș să devină prioritar în bugetarea Guvernului României. Nu este un act ofensator, ci pur și simplu dorim să arătăm că această autostradă este o necesitate pentru dezvoltarea acestei regiuni, iar Moldova are nevoie de atenție. Săptămâna aceasta am participat la o conferință la București în care am discutat despre infrastructura mare a României și despre necesitatea stimulării dezvoltării ei în perspectiva construirii de zone industriale. Densitatea cea mai mare de parcuri industriale din România este în zonele în care există autostrăzi sau căi de comunicație majore. Asta arată că nu putem vorbi de o dezvoltare echilibrată a României fără să avem și proiectul de autostradă dus la bun sfârșit”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul a adăugat că până în prezent au fost strânse câteva mii de semnături și că în documentul amintit se face trimitere inclusiv la construcția centurii ocolitoare a Iașului și a unei baze sportive polivalente.

Comments

comments

Categoria: circulatie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*