Modificări importante în circulaţia auto

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/11/2012

B-dul Independenţei va fi îngustat în zona lucrărilor din Piaţa Eminescu la câte o bandă pe sens. Totodată, va fi refăcut rondul din Tudor Vladimirescu şi vor fi înfiinţate noi giraţii, în Păcurari şi în zona Pieţei Nicolina

Comisia de Circulaţie a Iaşului a aprobat la finalul săptămânii trecute mai multe modificări ale circulaţiei rutiere din municipiu. Noile reglementări privesc măsuri temporare în cazul lucrărilor la şantierele pe proiecte europene, dar şi instituirea de noi sensuri giratorii şi marcarea de locuri de parcare în zonele aglomerate ale municipiului.

O bandă pe sens

O modificare importantă avizată de Comisia de Circulaţie prevede reducerea bulevardului Independenţei la câte o bandă pe fiecare sens de mers în apropierea Pieţei Eminescu. Lucrările la pasajul Eminescu se extind din această săptămână cu săpăturile spre bulevardul Independenţei ceea ce impune blocarea benzilor de circulaţie de pe axul bulevardului. „Vor începe săpăturile la rampa de acces în pasajul subteran dinspre Independenţei şi drept urmare vom închide circulaţia rutieră pe benzile afectate de lucrări. Pe tronsonul Piaţa Eminescu – parcare Romtelecom se va putea circula pe banda de lângă trotuar atât pe sensul spre Copou cât şi pe cel spre Spitalul Spiridon”, a explicat viceprimarul Mihai Chirica.

Noi sensuri giratorii

În urma problemelor constatate la giraţia de la intersecţia bulevardului Tudor Vladimirescu cu Primăverii şi Chimiei va fi modificat rondul. Practic, va fi redus în circumferinţă cu aproximativ 3 metri pentru a permite o circulaţie fluidă pe bulevardul Vladimirescu spre Zona Industrială. De asemenea, vor fi repuse în funcţiune semafoarele din intersecţie.

Rondul din Tudor Vladimirescu va fi redus în circumferinţă cu aproximativ 3 metri

Pentru fluidizarea traficului, un nou sens giratoriu va fi înfiinţat şi pe Păcurari, la intersecţia cu strada Muntenimii. Giraţia va permite accesul mai facil dinspre strada Moara de Foc cu virajul spre stânga spre ieşirea din oraş. Pe de altă parte, modernizarea Pieţei Nicolina şi parcarea nou construită în zonă impune crearea unui sens giratoriu pe strada Mitropolit Varlaam.

Locuri de parcare

Comisia de Circulaţie a stabilit şi marcarea de noi locuri de parcare în zonele modernizate sau unde se constată probleme. Astfel, pe strada Sărăriei, proaspăt modernizată va fi marcat parcaj longitudinal pe sensul de coborâre spre bulevardul Independenţei. Pe o lungime de aproximativ 900 de metri vor fi marcate aproximativ 180 de locuri de parcare. De asemenea, pe strada Sf. Lazăr se va reglementa parcarea la marginea bordurii. Şoferii îşi vor putea lăsa maşinile doar în zona blocurilor „K” pentru sensul de coborâre spre Podu Roş şi lângă sediul SRI pentru banda de urcare spre Anastasie Panu. În această zonă vor fi disponibile 40 de locuri de parcare.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*