Modificări în circulație pe bd. Socola, în zona noului magazin Dedeman

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/07/2017

În perspectiva deschiderii noului magazin Dedeman de pe bd. Socola circulația rutieră și pietonală în zonă va suferi unele modificări. Aceste amenajări au fost propuse de investitor și au fost avizate de Comisia de Circulație a municipalității și de Poliția Municipiului Iași – Biroul Rutier.

Astfel, în scopul reducerii impactului asupra traficului rutier de pe bd. Socola, dar și al asigurării accesului la magazin, la intersecția bulevardului cu str. Duca Vodă va fi amenajat un rond provizoriu cu parapete de plastic, cu rol de sens giratoriu. În vederea amenajării rondului, zonele de racordare cu accesul în magazin și cu str. Duca Vodă au fost lărgite, echipele contractate de investitor intervenind în acest scop asupra trotuarelor de pe bd Socola.

De asemenea, vechea trecere de pietoni semaforizată de pe bd. Socola a fost mutată cu circa 25 de metri spre Granit. Noua trecere de pietoni este una decalată, prevăzută cu o „insulă” delimitată cu parapete, această amenajare având rolul de a crește siguranța pietonilor la traversarea unui bulevard cu șase benzi. Trecerea de pietoni amenajată în aceste zile este nesemaforizată, dar este prevăzută cu lampi galbene intermitente de semnalizare.

Comments

comments

Categoria: circulatie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*