Modernizări în pieţele oraşului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/03/2015

Piata Alexandru 024Având în administrare pieţele agroalimentare din Iaşi, dar şi alte unităţi de comercializare a mărfurilor, Ecopiaţa se află în plin proces de modernizare.

Condiţii salubre
Principalele pieţe ieşene de desfacere a produselor agroalimentare au beneficiat anul trecut de investiţii importante orientate spre reabilitare şi modernizare. Astfel, în Piaţa Alexandru cel Bun au fost înlocuiţi 120 de metri liniari de conductă de apă, au fost efectuate reparaţii la un punct gospodăresc, la tablourile electrice şi la instalaţia de iluminat din cadrul pergolei. De asemenea, pentru o mai bună salubrizare a pieţei au fost amplasate 30 de europubele. Tot în cursul anului trecut, la sediul administrativ al Pieţei Sudului din CUG a fost montată o centrală termică, gardul împrejmuitor a fost vopsit, iar în zonă au fost instalate 20 de europubele.

Dotări
Lucrări de modernizare au avut loc şi în Piaţa Hala Centrală, unde zona exterioară de desfacere a fost dotată cu 16 tarabe cu acoperiş şi au fost efectuate reparaţii şi zugrăveli la tavanul pieţei închise. În urma investiţiilor, la Piaţa Nicolina a fost montată o firmă luminoasă, a fost refăcut şi modernizat grupul sanitar existent pe teritoriul pieţei şi au fost realizate reparaţii la rampa de acces în Hala de Lactate. De asemenea, a fost amplasată o copertină la intrarea în sediul administrativ al pieţei şi au fost achiziţionate un nou cântar electronic şi 15 europubele. Piaţa Tătăraşi are acum amenajat un spaţiu pentru sacrificare şi comercializare miei în preajma Sărbătorilor Pascale şi două europubele pentru asigurarea salubrizării.

Noi investiţii
Pentru anul 2015, conducerea Ecopiaţa şi-a stabilit o serie de obiective de investiţii, valoarea acestora fiind estimată la 522.000 de lei. Astfel, 150.000 de lei vor fi utilizaţi pentru amenajarea unei hale multifuncţionale la noul Bazar, iar 50.000 de lei vor fi alocaţi reabilitării sistemului de încălzire termică de la Hotelul Municipal. Pe lista de investiţii este prevăzută şi montarea unui sistem de supraveghere video, operaţiune estimată a costa 60.000 de lei. Alte sume de bani sunt alocate pentru achiziţionarea de soft informatic, dar sunt prevăzute şi fonduri pentru viitoare amenajări ale sediului social.

Comments

comments

Categoria: Eco Piata

Cuvinte cheie: , , , ,Trackbacks / Pings
*