Modernizarea Ciricului, în linie dreaptă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/06/2012

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat recent că după finalizarea lucrărilor de decolmatare şi întărire a malurilor, lacul Ciric a fost reumplut, acesta fiind în parametri normali în acest moment.

Muncitorii de la firma Iasicon lucrează în această perioadă la amenajarea parcărilor, la fundaţia pilonilor din circuitul de telescaun, la terenul de sport, fiind deja finalizate piscinele şi zona de căţărare în copaci.

„Lucrările pe şantierele ieşene continuă în ritm susţinut, o dovadă în plus că nu a fost vorba de şantiere şi lucrări electorale, aşa cum afirmau unii candidaţi în campania electorală. Acum se lucreaza la telescaun, la piscina de 500 de m, locurile de joacă pentru copii trebuie doar echipate, însă avem o problemă cu paza şi trebuie sa vedem cui încredinţăm asigurarea securităţii acestor bunuri. Lucrăm la cele trei parcaje mari de 3 ha care sunt şi ele în fază de finalizare”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Iaşi.

Totuşi, derularea proiectului nu este însă ferită de dificultăţi, darea în folosinţă a obiectivelor de la Ciric în timpul sezonului estival fiind pusă sub semnul întrebării din cauza problemelor cu branşamentul la reţelele de energie electrică.

„Trebuie să mutăm racordul la 700 m faţă de locaţia iniţială. Noi am dorit iniţial să ne branşăm la o linie a E.ON de 600 de kilovolti, dar reprezentanţii acestei societăţi ne-au transmis că nu putem face acest lucru şi că trebuie să tragem curent dintr-o linie de 20 de kilovolti, conform regulamentului lor intern. Nu ne-au dat altă explicaţie, cert este că nu se poate da drumul la obiective chiar dacă acestea sunt finalizate la timp deoarece pompele de umplere a bazinelor şi telescaunul nu funcţionează fără current electric”, a declarat Cosmin Coman, şeful Direcţiei de Programe şi Servicii pentru Comunitate.

Termenul limită de finalizare a proiectului de modernizare a zonei de agreement Ciric este luna noiembrie 2012, valoarea totală a proiectului fiind de peste 46 milioane de lei.

Comments

comments1 Comentariu

  1. laurian

    de ce nu atasati si poze la articole ? nu cred ca este greu sa ne prezentati si in imagini ceea ce relatati in scris. astept un raspuns. va multumesc !
*