Modernizarea Căminului de Pensionari Sf. Parascheva, ultima sută de metri

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/08/2015

Municipalitatea ieşeană va semna cu firma Confort 2000 contractul pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare şi extindere a Căminului de Pensionari Sfânta Parascheva.

Nou corp de clădire

Contractul cu societatea Confort 2000 are o valoare de 4,9 milioane de lei fără TVA şi va duce la încheierea proiectului european care a vizat modernizarea uneia dintre cele mai importante instituţii de asistenţă socială din Iaşi. Noul constructor va finaliza un proiect prin intermediul căruia Căminul Sfânta Parascheva a fost extins şi modernizat. Astfel, în noul corp de clădire al Căminului Sfânta Parascheva se află 19 camere de cazare, cu 41 de locuri, fiind compus din demisol, parter şi două etaje. La demisol este amenajată spălătoria, la parter va funcţiona o sală de mese şi zona administrativă, iar cele două etaje vor fi destinate cazării. În paralel cu construcţia noului corp, proiectul a prevăzut şi reabilitarea spaţiilor deja existente în cadrul acestui cămin.

camin batrani 1

Asistenţă pentru pensionari

Valoarea totală a proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi extinderea Căminului de Pensionari Sf. Cuvioasă Parascheva” este de 10,9 milioane lei, termenul de finalizare fiind stabilit pentru februarie 2015. Investiţia se încadrează în obiectivul specific al „Axei I, Domeniul Major de Intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Subdomeniul Poli de Creştere”, urmărindu-se îmbunătăţirea calităţii infrastructurii sociale din judeţul Iasi, conducând astfel la asigurarea unui acces larg al persoanelor aflate în dificultate la serviciile sociale, educaţionale şi medicale. Căminul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” va asigura cazarea a 281 de pensionari care nu au locuinţă şi nici posibilitatea de a-şi asigura condiţiile de locuit pe baza resurselor proprii, nu realizează venituri proprii sau acestea sunt insuficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare, nu au familie sau nu se află în întreţinerea uneia sau unor persoane.

Constructor cu experienţă

Firma Confort 2000 din Brăila, cea care şi-a adjudecat contractul de finalizare a lucrărilor de modernizare de la Căminul de Pensionari Sfânta Parascheva, are o consistentă experienţă în domeniul construcţiilor. Portofoliul de lucrări al firmei este unul bogat, Confort 2000 consolidând şi reabilitând, printre altele, Casa Memorială Panait Istrati, sediul Inspectoratului Şcolar din Brăila. De asemenea, Confort 2000 a construit sediul Direcţiei Sanitar Veterinare Brăila şi sediul Căpităniei Portului Brăila.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*