Modalităţile de îmbunătăţire a eficienţei energetice în Municipiul Iaşi, supuse consultării publice

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/01/2018

Primăria Municipiului Iași a lansat în dezbatere publică „Programul de îmbunătățire a eficienței energetice în Municipiul Iași, Județul Iași.”

Potrivit referatului de specialitate al acestui proiect, eficiența energetică reprezintă elementul central al tranziţiei Uniunii Europene către o economie eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor şi pentru o dezvoltare inteligentă şi durabilă. La nivelul Uniunii Europene cât și la nivelul statelor membre, au fost adoptate o serie de directive legislative și strategii în care sunt stabilite țintele, obiectivele și constrângerile necesare pentru îmbunătățirea eficienței energetice și reducerea gazelor cu efect de seră pe teritoriul Uniunii Europene.

„Prin acest program, vrem să atragem atenția tututor investitorilor: instituții, persoane juridice, mediul privat, că trebuie să urmărească un program de eficiență energetică. Primii care dăm acest semnal suntem noi, prin investiții în termoficare, în fațade de clădiri publice. Iașul va deveni un oraș verde, din toate punctele de vedere pentru că avem: program de calitate al aerului, program de eficiență energetică, program de reducere a riscului de poluare în șantiere, care a și fost premiat de organismele internaționale. În curând, o să vedeți  un program de introducere a clădirilor verzi. În acest fel, Iașul va fi tot mai atașat de respectarea condițiilor de mediu”, a explicat primarul Iașului, Mihai Chirica.

Astfel, în termen de 10 zile calendaristice de la afişare (începând cu data de 29.01.2018), cei interesaţi pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare, pe adresa Primăria Municipiului Iaşi, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 11, Iaşi, 700064.  Propunerile, sugestiile şi opiniile cu valoare de recomandare pot fi remise şi Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni – Biroul de Relaţii cu Publicul – ghişeul 6, luni, marti, miercuri şi vineri între orele 8.30-16.30 si joi între orele 8.30-18.30, la telefonul direct 0232 984 sau pe email informatii@primaria-iasi.ro .

 

Comments

comments

Categoria: ecologie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*