Mobilizare totală în lupta cu iarna

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/01/2013

Utilajele de deszăpezire acţionează la capacitate maximă şi au fost suplimentate stocurile de antiderapant. Sistemele de încălzire din şcoli sunt verificate şi se fac pregătiri pentru plombări

Ninsorile abundente, viscolul şi gerul au pus din nou la încercare comandantul de iarnă din municipiu. Utilajele de deszăpezire au fost prezente pe străzi pentru a limita pe cât posibil efectele negative ale căderilor de zăpadă şi ale gerului.

N-au fost blocaje

Ca exemplu, doar luni şi marţi (7 şi 8 ianuarie) Citadin a împrăştiat 260 tone de antiderapant. „Nu au fost înregistrate probleme majore în aceste zile, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă, fără blocaje. Am avut o mică întrerupere în circulaţia tramvaielor din cauza unei întreruperi de reţea şi am preluat transportul cu autobuze”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica. Pentru a nu avea probleme, stocurile de antiderapant ale societăţilor care se ocupă cu deszăpezirea au fost suplimentate. După oprirea ninsorii, utilajele au reluat şi activitatea de ridicare şi transport a zăpezii strânse la marginea străzilor. În acest sens, miercuri, 9 ianuarie erau mobilizate 5 buldoexcavatoare, 3 încărcătoare şi 10 camioane de transport.

Pregătiri la şcoli

În această perioadă, municipalitatea verifică sistemele şi reţeaua de încălzire a unităţilor şcolare pentru a preîntâmpina apariţia problemelor. Alături de căldură au fost verificate şi instalaţiile de apă să nu se formeze dopuri de gheaţă. Elevii reiau cursurile de luni, 14 ianuarie. De asemenea, utilajele de deszăpezire au în atenţie aleile şi străzile de acces la şcoli şi grădiniţe.

Plombarea străzilor

Poliţia Locală a intensificat acţiunea de identificare a persoanelor fără adăpost şi cazarea acestora la centrul special de pe bdul Rosetti. Sunt găzduite în căminul Primăriei 55 de persoane şi există posibilitatea cazării a încă 45. „Patrulele de poliţie locală au fost atenţionate să identifice persoanele fără adăpost şi să le transporte la căminul de pe C.A. Rosetti”, a adăugat Mihai Chirica.

Totodată, Citadin va pregăti 15 tone de mixturi asfaltice stocabile pentru a fi folosite pentru plombarea străzilor, imediat ce vremea va permite. Aceste mixturi asfaltice pot fi utilizate şi pe vreme rece, cu temperaturi între 0 şi 5 grade Celsius.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*