Mobilizare pentru deszăpezire

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/11/2012

Municipalitatea a activat din această săptămână comandamentul de iarnă. Administraţia locală a mobilizat echipele de intervenţie, care au intrat în programul de permanenţă chiar dacă primele ninsori sunt aşteptate în decembrie. În baza Citadin, a fost pus în funcţiune dispeceratul comandamentului de iarnă, iar o echipă de 8 muncitori este pregătită pentru intervenţii imediate.

Utilaje şi antiderapant

Sunt pregătite 51 de utilaje (sărăriţe, autocamioane, încărcătoare frontale). Dintre acestea, 27 de utilaje sunt din parcul propriu al societăţii, iar alte 24 de autoutilitare sunt închiriate de la firme private. În baza Citadin sunt 500 tone de sare şi 1.000 de metri cubi nisip. Pentru intervenţiile imediate este disponibilă o cantitate de 300 tone antiderapant preparat.

Salubris SA, care se va ocupa de deszăpezirea aleilor şi trotuarelor are pregătite 13 utilaje mecanizate şi a amplasat în municipiu containere cu antiderapant pentru împrăştierea manuală. În comandamentul de iarnă a intrat şi RATP care va trebui să păstreze funcţionale traseele de tramvai şi macazurile.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*