Mobilizare maximă pentru combaterea efectelor ploii de joi, 14 iunie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/06/2018

În urma ploilor torențiale care fost semnalate pe raza municipiului Iași în cursul după-amiezii de joi, 14 iunie, când s-au înregistrat precipitații de peste 60 de litri pe metru pătrat în puțin peste o oră, direcțiile și serviciile din subordinea Primăriei au raportat efectele produse de fenomele meteo și au intervenit imediat pentru a le combate. Astfel, au fost inundate toate pasajele rutiere, arterele Sf. Lazăr, Splai Bahlui – D.Mangeron, Pantelimon Halipa, Nicolae Iorga, Gara Internațională – zona Petrom, bd. Independenței, zona Podul de Fier, zona extinsă Alexandru cel Bun – Dacia – Bicaz – Sarmisegetuza, strada Tabacului, șos.Națională, străzile Mușatini, Sg.Gr.Ioan, 7 Oameni, Aurel Vlaicu, Bucșinescu, Smârdan, zona Tătărași – Doi Băieți – Dancu, zona Bularga și Zona Industrială.

 

Pe majoritatea arterelor au fost rigole înfundate de aluviuni, crengi, frunze, iar capacele de canalizare au fost deplasate în rond Dacia – Zimbru spre Str.Sarmisegetuza, precum și pe șos.Tudor Neculai. Volumul ridicat de precipitații a produs și alte efecte precum surparea șos. Arcu în dreptul blocului T3 și periclitarea circulației tramvaielor.

Joi, imediat după începerea polii, primarul Mihai Chirica a dispus tuturor societăților din subordinea municipalității mobilizare maximă pentru îndepărtarea pagubelor create de furtună. Astfel, Poliția Locală a fost mobilizată încă din timpul intemperiilor să blocheze accesul autovehiculelor în pasajele subterane pentru a preveni orice incident cauzat de ploaia torențială. De asemenea, echipajele Poliției Locale au fost mobilizate în intersecțiile și pe arterele importante din oraș pentru a fluidiza traficul acolo unde, din cauza furtunii, s-au înregistrat defecțiuni la sistemul de semaforizare din oraș.

Angajații Companiei de Transport Public Iași (CTP) au asigurat transportul publicului călător pe timpul furtunii prin suplimentarea numărului de autobuze la stradă, pe liniile de transport în comun, acolo unde circulația tramvaielor a fost întreruptă. Totodată, angajații CTP au fost mobilizați în stațiile de transport public și în toate refugiile care au fost inundate.

Echipele Salubris SA și Servicii Publice SA au fost scoase la stradă pentru a degaja atât trama stradală, cât și trotuarele de aluviunile depuse. Intervențiile municipalității continuă și astăzi.

Comments

comments

Categoria: servicii publice

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*