Ministerul Sănătății a solicitat certificat de urbanism pentru Spitalul Regional de Urgență

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/04/2017

Un nou pas pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență de la Iași: zilele următoare urmează a fi eliberat certificatul de urbanism pentru acest important obiectiv. Anunțul a fost făcut de primarul Mihai Chirica.

„În cursul acestei dimineți (joi, 20 aprilie – n.r.) a ajuns la noi cererea Ministerului Sănătății privind emiterea certificatului de urbanism pentru Spitalul Regional de Urgență. Îi mulțumim domnului ministru Florian Bodog pentru continuarea proiectului și îl asigur de tot sprijinul de care are nevoie. În cursul zilei de ieri am finalizat studiul geotehnic pe toată zona Moara de Vânt pe care l-am transmis ministerului prin poșta rapidă”, a declarat Mihai Chirica.

Conform reprezentanților Ministerului Sănătății, construcţia spitalului ar urma să înceapă în primul trimestru al anului 2019 şi să se finalizeze în 2022. Valoarea totală a proiectului de construire a Spitalului va fi de circa 200 milioane de euro.

Pentru asigurarea accesului la spital urmează să fie construit un drum de acces din bulevardul C. A. Rosetti. Pacienţii proveniţi din judeţul Botoşani vor putea fi aduşi la spital direct pe DN24, dinspre Ştefăneşti, şi vor intra direct pe bulevardul C. A. Rosetti. Pacienţii din celelate judeţe ale Moldovei vor fi aduşi pe şoseaua de centură până la Leţcani. De acolo, ambulanţele vor urma drumul strategic prin Bogonos, până la Vânători, de acolo intrându-se pe bulevardul C. A. Rosetti. Drumul judeţean 248B Leţcani – Bogonos – Horleşti este realizat din beton, fiind circulabil, dar în condiţii neadecvate transportului bolnavilor.

Comments

comments

Categoria: sanatate

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*