Mijloace de transport în comun suplimentare, destinate exclusiv elevilor şi studenţilor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/09/2018

Începerea noului an de învăţământ aduce veşti bune pentru elevii şi studenţii ieşeni. Astfel, chiar din prima zi de şcoală, 10 septembrie 2018, Compania de Transport Public (CTP) va suplimenta numărul mijloacelor de transport destinate în exclusivitate elevilor şi studenţilor.

Pe traseul de tramvai nr. 3 (cu parcursul obișnuit Dancu – Tătăraşi – Gară) vor circula trei unităţi suplimentare pe relaţia Dancu – Tătăraşi – Copou, cu plecări din Dancu la orele 7:10, 7:20 şi 7:30, iar pe traseul de tramvai nr. 8 (Baza 3 – Tudor Vladimirescu – Copou) vor circula cu două tramvaie mai mult decât în mod obişnuit, cu plecare din Baza 3 spre Copou, la orele 7:05 şi 7:15.

De asemenea, două tramvaie vor circula în plus faţă de graficul obişnuit pe traseul nr. 9 (Tehnopolis – Podu Roş – Copou), cu plecare de la Tehnopolis spre Copou la orele 7:10 şi 7:20, în timp ce două autobuze vor circula suplimentar pe traseul nr. 36 (cu parcursul obişnuit Dacia – Gară – Copou – Breazu), cu intrare din staţia Columnei la orele 7:07 şi 7:17, către Copou – Breazu.

Alte trei unităţi în plus vor fi introduse pe ruta de autobuz nr. 42 (cu parcursul obișnuit C.U.G. I – Tudor Vladimirescu – Copou), cu intrare pe traseu din staţia Frigorifer spre Copou, la orele 7:05, 7:15 şi 7:25.

Mijloacele de transport suplimentare care vor circula pe aceste rute vor purta stegulețe cu însemnele Centenarului Marii Uniri – Iaşi, capitala Renaşterii Naţionale şi plăcuţe cu menţiunea „CURSĂ SPECIALĂ PENTRU ELEVI ŞI STUDENŢI“. În plus, afişajele electronice ale autobuzelor vor indica „CURSĂ SPECIALĂ“, iar în cazul tramvaielor acestea vor afişa numărul traseului.

„Începând din a doua săptămână de şcoală intenţia este de a suplimenta fiecare traseu din municipiul Iaşi, atât cele cu tramvai, cât şi cele cu autobuze. Vom încerca să avem pe fiecare traseu mijloace de transport dedicate elevilor şi studenţilor. În felul acesta sperăm să găsim şi înţelegere din partea celorlalţi participanţi la trafic de a-i lăsa mai întâi pe copii să ajungă la şcoală. Desigur, ne dorim ca părinţii să fie convinşi că vor ajunge copiii lor în siguranţă la ore, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să folosească autoturismul personal”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul Iaşului a precizat că, pe măsură ce lucrările de investiţii în infrastructura de transport în comun vor fi finalizate, municipalitatea va introduce astfel de mijloace de transport destinate elevilor şi studenţilor şi pe trasee externe, avându-se în special în vedere zona Tomeşti, traseele 27 şi 29, ieşirea spre Miroslava şi Ciurea.

„Acest plan vine şi ca o consecinţă a necesităţii încurajării utilizării abonamentului unic”, a completat primarul Mihai Chirica.

Comments

comments

Categoria: CTP,educatie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*