Mesajul primarului Mihai Chirica la finalul celei de-a XXVI-a ediții a Sărbătorilor Iașului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/10/2017

Şi în acest an, Sărbătorile Iașului și Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva au adus oraşului nostru atmosfera sărbătorească în care fiecare dintre noi s-a regăsit cu tot sufletul. Sărbătorile Iaşului ne-au oferit răgazul de a cinsti credinţa în sfinţenie, dar şi prilejul de a primi și dărui bucurie aproapelui nostru.

În aceste zile de celebrare a spiritului, am redescoperit şi apreciat valoarea oamenilor deosebiţi care aduc onoare Iaşului.

Prin Seara Valorilor, am recunoscut şi recompensat contribuţia acelor oameni care şi-au dedicat întreaga viaţă creşterii prestigiului oraşului nostru. Atât pe laureaţii Serii Valorilor, cât şi pe cei distinşi cu titlul de Cetăţean de Onoare, îi asigur de întreaga mea preţuire.

Aduc mulţumirile mele depline Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, edificiul spiritual pe care se sprijină istoria Iaşului, pentru excelenta colaborare prin care am reuşit să organizăm cel mai mare pelerinaj creștin ortodox al României.

De asemenea, mulţumesc în mod deosebit instituţiilor de ordine publică, Jandarmeriei, Poliției și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, cadrelor medicale, tuturor partenerilor noştri care s-au implicat cu dăruire şi profesionalism în organizarea în condiţii de siguranţă şi civilizaţie a tuturor evenimentelor prilejuite de Sărbătorile Iaşului, sponsorilor generoși și numeroșilor jurnaliști care au făcut ca evenimentele găzduite de orașul nostru să fie cunoscute în întreaga țară și chiar peste hotare.

Le sunt recunoscător zecilor de mii de pelerini care au fost oaspeţii de seamă ai oraşului nostru, admirându-i pentru puterea credinţei în binecuvântarea Sfintei Cuvioase Parascheva.

Gândul meu bun se îndreaptă, deopotrivă, spre toţi ieşenii care, încă o dată, au dovedit că sunt cetăţenii unui oraş european, civilizat, cu o spiritualitate puternică, deschişi şi primitori cu toţi cei care au venit să li se alăture la această mare sărbătoare.

Am deplina încredere că, anul viitor, când vom aniversa Centenarul Marii Uniri, Iaşul va îmbrăca aceeaşi haină a bucuriei şi unităţii și va fi la fel de entuziast în regăsirea identităţii sale istorice.

Vă mulţumesc, dragi ieşeni!

Mihai Chirica

Primarul Municipiului Iași

Comments

comments

Categoria: eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*