Mesajul primarului Mihai Chirica cu ocazia Noului An

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/01/2019

“Dragi ieșeni,
Dragi români,

Împreună am mai întors o filă a timpului, întregind suta de ani a României Mari – țara noastră tânără și bogată, puternică, dar și lăsată ca o pradă nepăzită de către cei care ar trebui să vegheze la bunăstarea ei.

Anul 2018 a fost un an greu, cu prea multă, mult prea multă dezamăgire. Oameni mărunți, fără principii sau idealuri de țară, care urmăresc doar scopuri mărunte, mult prea egoiști și mult prea ocupați pentru a-și urmări interesele personale, ne-au dezbinat și împărțit în tabere efemere. Acești oameni de prea multă vreme decid destinul vostru, al nostru, al tuturor celor care cred în dreptate, în adevăr și în bine!

Anul 2018 a fost, înainte de toate, anul sărbătoririi Marii Uniri a tuturor românilor! Singurul oraș din țară care a înființat un departament special menit să coordoneze toate proiectele dedicate aniversării Centenarului nașterii României Mari a fost Iașul! În timp ce Guvernul Dăncilă – Dragnea nu a fost capabil să demareze nici măcar o singură investiție demnă de a marca această sfântă sărbătoare, orașul nostru a organizat numeroase evenimente prin care i-a cinstit pe eroii de la 1918 și pe părinții fondatori ai României. Iar manifestările vor continua și în următorii doi ani.

Totodată, administrația locală și-a continuat proiectele de dezvoltare a orașului, modelând prezentul și privind cu încredere în viitor. Am finalizat strategia de turism; am demarat lucrările de reabilitare a unor clădiri emblematice ale Iașului – multe dintre aceste urmând să devină instituții culturale; am pornit demersurile privind construirea a două poduri peste Bahlui, ce vor conecta mult mai strâns anumite zone ale orașului; am dus mai departe activitatea de modernizare a infrastructurii rutiere; ne-am luptat pentru ca anumite personaje din guvern și din județ să nu blocheze cea mai mare investiție din Iași: Spitalul Regional de Urgență; am continuat să investim în educație, iar rezultatele elevilor și studenților noștri au fost din nou printre cele mai bune din țară!

Au existat și neîmpliniri, o parte dintre ele fiind cauzate de anumite întârzieri în derularea unor lucrări importante din municipiu. Capriciile vremii, problemele de comunicare cu unii partenerii din proiect, ca și câteva disfuncționalități de la nivelul Primăriei (pe care am început deja să le remediez) sunt responsabile pentru amânarea unor termene.

Alte nereușite sunt cu atât mai dureroase cu cât au apărut din pricina aleșilor care și-au bătut joc de promisiunile electorale. Doar la presiunea ieșenilor, unii parlamentari ai puterii au catadicsit să dea o șansă Autostrăzii A8 (Iași – Tg. Mureș). Vom vedea cât sunt de devotați intereselor Iașului atunci când vor vota bugetul de stat pe anul 2019. Eu sunt singur că ieșenii nu-i vor ierta pe cei care vor accepta un buget ce nu va cuprinde fonduri pentru A8.

Considerat de oficialii europeni marea speranță a Regiunii de Nord-Est și a României, Iașul se dezvoltă cu o viteză de neimaginat în urmă cu doar câțiva ani. Cu o economie din ce în ce mai solidă și mai diversificată, Iașul a redevenit, după o lungă perioadă de stagnare, capitala de necontestat a Moldovei și unul dintre cele mai dinamice centre urbane ale țării!

Această poveste de succes este darul pe care ieșenii l-au făcut Centenarului Unirii și tuturor celor care s-au sacrificat pentru ca noi să avem o viață mai bună!

Începem împreună un Nou An, dar și un Nou Secol al acestei țări. Va fi mult mai greu să pornim la un asemenea drum cu oameni care trădează principiile și onoarea acestei țări, dar ca de fiecare dată, vom renaște din cenușa propriului nostru trup și vom clădi un viitor în care toți românii, indiferent de cultură, religie sau naționalitate, să se simtă bine acasă, în România!

Vă invit ca în Noul An, să muncim cu toții, fiecare dintre noi să pună câte o fărâmă de suflet pentru a reclădi nu doar pentru noi, ci mai ales pentru copii noștri, o țară demnă și respectată!

Dragi ieșeni, vă mulțumesc pentru sprijin, vă doresc multă sănătate, liniște și bunăstare în Noul An și mai departe de atât!
Dragi români, să ne unim forțele pentru un viitor mai bun al României noastre!

La mulți ani!

Mihai Chirica

Primarul Municipiului Iaşi

Comments

comments

Categoria: eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*